2020. június 6., Cintia, Norbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ebben a városban 20 ezer villanytaxi állt szolgálatba

A kínai Sencsenben is komoly problémát jelent a légszennyezettség – a város ezért úgy döntött, hogy egyszerűen az összes taxizásra használt autót elektromosra cseréli. 

Korábban itt írtunk arról, hogy Sencsen 2020-ra teljesen környezetbaráttá alakítaná át a tömegközlekedést. A tervet jóval a céldátum előtt sikerült megvalósítani: napjainkban a 12 millió lakosú településen a buszflotta már 100 százalékban elektromos járművekből áll, most pedig a taxikat cserélték zéróemissziósra:

mintegy 20 ezer új villanyjárgány került forgalomba a régi járművek helyett.

Egész Kínában nagy problémát jelent a légszennyezettség, az ebből fakadó betegségek évente mintegy 1 millió áldozatot követelnek. Shencsen városában az intézkedés után csökkent a károsanyag-kibocsátás, de az elektromos járművekre való átállás újabb problémákat vetett fel. Reméljük, idővel ezt is sikerül megoldaniuk. 

Neked ajánljuk
Kerékpárút épül a tatabányai Erőmű-tónál Még több budapesti villamoson lehet kerékpárt szállítani Újabb villanyautó a láthatáron Fordító önkéntesek segítik a koraszülött-ellátást járványhelyzetben Különleges kétfejű kígyót találtak Indiában (videókkal)
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam