2019. június 25., Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Villanyautóval a Balaton körül

Hazánkban is egyre többen döntenek úgy, hogy villanyautóra váltanak. A zéróemissziós járművel ráadásul egyre könnyebben vállalhatunk be hosszabb távú utakat. A Balaton körül például több mint harminc új elektromos töltőállomást alakított ki az e-Mobi.

Ugron Gáspár Gábor, az e-Mobi ügyvezető igazgatója elmondta, társaságuk mintegy 2,8 milliárd forint értékben 329 elektromos töltőállomást helyez üzembe Magyarországon május végéig, amelyből 306-ot már át is adtak. Ezek közül

a Balatonnál 21 településen 31 töltőállomást létesítettek, de a Velencei-tó és a Fertő tó mentén, valamint a tokaji régióban is telepítettek töltőhelyeket.

A turisztikai terület mellett autópályák mentén 20, megyei jogú városokban 60, a fővárosban pedig 210 elektromos töltőállomást építenek ki, mivel Ugron Gáspár Gábor szerint a tisztán vagy részben elektromos meghajtású autókat a nagyvárosok környezetében használják leginkább.

Alsóörsre is telepített villanykutat az e-Mobi Fotó: Facebook/e-Mobi

Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára kiemelte: a magyar kormányzat elhivatott az elektromobilitás ügyéért. Örömtelinek nevezte, hogy egy kiemelt turisztikai övezet, a Balaton térsége is bekapcsolódik az elektromobilitási hálózatba. A Balaton környéki töltőállomások mintegy 130 millió forintból valósultak meg.

„Az elektromobilitás nemcsak a jövő, hanem már a jelen kérdése, hiszen már meghaladja a tízezret a zöld rendszámmal forgalomba helyezett autók száma, és ennek több mint fele tisztán elektromos hajtású. Abban vagyunk érdekeltek, hogy növekedjen az arányuk, és 2030-ra a Magyarországon használt autóflotta tíz százaléka tisztán elektromos legyen” – mondta az államtitkár.

  • A Balaton térségében az e-Mobi Kft. beruházásában Alsóörsön, Alsópáhokon, Badacsonytomajban, Balatonalmádiban, Balatonfenyvesen, Balatonföldváron, Balatonfüreden, Balatonkenesén, Balatonlellén, Balatonszemesen, Fonyódon, Hévízen, Keszthelyen, Révfülöpön, Siófokon, Szántódon, Szigligeten, Tihanyban, Veszprémben, Zalakaroson és Zamárdiban telepítettek töltőállomásokat.
Neked ajánljuk
A SPAR is elektromos töltőpontokkal kedveskedik a vásárlóinak Új villanykutakkal gazdagodott Dunaújváros és Tata Magyarországot is elérte a villanyautó-forradalom? Ázsia is beszáll a műanyagszennyezés elleni harcba Ha péntek, akkor klímatüntetés
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam