2021. szeptember 25., Eufrozina, Kende
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Villanyautóval a Balaton körül

Hazánkban is egyre többen döntenek úgy, hogy villanyautóra váltanak. A zéróemissziós járművel ráadásul egyre könnyebben vállalhatunk be hosszabb távú utakat. A Balaton körül például több mint harminc új elektromos töltőállomást alakított ki az e-Mobi.

Ugron Gáspár Gábor, az e-Mobi ügyvezető igazgatója elmondta, társaságuk mintegy 2,8 milliárd forint értékben 329 elektromos töltőállomást helyez üzembe Magyarországon május végéig, amelyből 306-ot már át is adtak. Ezek közül

a Balatonnál 21 településen 31 töltőállomást létesítettek, de a Velencei-tó és a Fertő tó mentén, valamint a tokaji régióban is telepítettek töltőhelyeket.

A turisztikai terület mellett autópályák mentén 20, megyei jogú városokban 60, a fővárosban pedig 210 elektromos töltőállomást építenek ki, mivel Ugron Gáspár Gábor szerint a tisztán vagy részben elektromos meghajtású autókat a nagyvárosok környezetében használják leginkább.

Alsóörsre is telepített villanykutat az e-Mobi Fotó: Facebook/e-Mobi

Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára kiemelte: a magyar kormányzat elhivatott az elektromobilitás ügyéért. Örömtelinek nevezte, hogy egy kiemelt turisztikai övezet, a Balaton térsége is bekapcsolódik az elektromobilitási hálózatba. A Balaton környéki töltőállomások mintegy 130 millió forintból valósultak meg.

„Az elektromobilitás nemcsak a jövő, hanem már a jelen kérdése, hiszen már meghaladja a tízezret a zöld rendszámmal forgalomba helyezett autók száma, és ennek több mint fele tisztán elektromos hajtású. Abban vagyunk érdekeltek, hogy növekedjen az arányuk, és 2030-ra a Magyarországon használt autóflotta tíz százaléka tisztán elektromos legyen” – mondta az államtitkár.

  • A Balaton térségében az e-Mobi Kft. beruházásában Alsóörsön, Alsópáhokon, Badacsonytomajban, Balatonalmádiban, Balatonfenyvesen, Balatonföldváron, Balatonfüreden, Balatonkenesén, Balatonlellén, Balatonszemesen, Fonyódon, Hévízen, Keszthelyen, Révfülöpön, Siófokon, Szántódon, Szigligeten, Tihanyban, Veszprémben, Zalakaroson és Zamárdiban telepítettek töltőállomásokat.
Neked ajánljuk
Szeptember közepétől fizetnek, akik széthagyják a Mol Bubikat Fejlesztik a BKK Futár alkalmazást Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone Mekkora rizikóval járnak a mindennapi használati tárgyaink? Élet a Nagy-korallzátonyon – Tavasz (természetfilm)
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam