2021. augusztus 2., Lehel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bringázz a munkába MOL Bubival

Remek kezdeményezés várja a biciklizőket: még nem késő csatlakozni a Magyar Kerékpárosklub szervezésében május végéig tartó Bringázz a munkába! kampányhoz, ahol a csapatokat nagy nyeremények várják. Ráadásul a MOL Bubinak köszönhetően ma már a város számos pontján biciklire pattanhatunk! 

„Egyre többen engedhetik meg maguknak, hogy autózzanak, az utóbbi öt évben 20 százalékkal nőtt az autók száma, de szembe kell néznünk azzal, amit ez okoz: nő a benzinfogyasztás, nőnek a dugók, át kell gondolnunk, hogy a közlekedéssel mit tudunk tenni” – mondta Révész Máriusz aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos a tizenhatodik Bringázz a munkába! kampány nyitóeseményén.

Az esős idő ellenére remek hangulatban startolt a kampány Fotó: bringazzamunkaba.hu

Hozzátette, javítani kell a kerékpáros közlekedés feltételeit:

az autósok érdeke is, hogy többen bringázzanak: ha csak minden 10. autós átülne biciklire, már érezhetően csökkenne a dugók száma.

Az egészségügyi vonatkozások sem elhanyagolhatók, egy amerikai kutatás szerint a rendszeres kerékpározás két évvel növeli meg az élettartamot, vagyis ha rá tudnánk venni 100 ezer embert hogy kerékpárral járjon munkába, az 200 ezer évet adna Magyarországnak – mondta. 

A kampányhoz akár közösségi bringával is csatlakozhatunk! Fotó: bkk.hu

„Nyugat-európai konferenciákon sokszor hallottuk, hogy egy euró személetformálásba fektetett összeg jobban hasznosul, mint 50 euró infrastruktúrába fektetett pénz” – mondta Kürti Gábor, a Magyar Kerékpárosklub elnöke.

Az egész kerékpáros mozgalom és munkánk is arra épül, hogy meggyőzze az embereket: bringázni jó.

Aki szeretne részt venni a nyereményjátékkal egybekötött kampányban, annak csupán a Bike Citizens okostelefonos alkalmazást kell letöltenie, és azon belül a Bringázz a munkába! kampányt kiválasztva csatlakoznia vállalata csapatához, vagy alakítani egy csapatot a munkatársaival, ismerőseivel közösen.

Az alkalmazás dokumentálja a megtett kilométereket és a munkába kerékpározással töltött napok számát. A résztvevők között 2,5 millió forint értékben sorsolnak ki nyereményeket a bicikliktől, az újrahasznosított biciklialkatrészekből készült asztali lámpákon át a hátizsákokig, illetve élményeket a kalandparki belépőktől a hajózáson át a sörfőzde-látogatásig.

A MOL Bubi gyors és kényelmes alternatívát kínál a közlekedéshez Fotó: bkk.hu

Ha valakinek nincs saját biciklije, vagy épp nincs lehetősége azzal tekerni, akkor a MOL Bubi közösségi kerékpár remek választás lehet, amely környezettudatos, gyors és kényelmes alternatívát kínál a belvárosi közlekedéshez. A közbringarendszer ráadásul májusban 16 gyűjtőállomással és 300 új bringával bővült. Az új gyűjtőállomások a XI. kerület egyetemi negyedében, az Infoparkban, a VII. és IX. kerületben, valamint a XIII. és a XIV. kerületben találhatók.

Neked ajánljuk
Cerdan-pedál: forradalmi bringás újítás egy francia mérnöktől? Cerdan-pedál: forradalmi bringás újítás egy francia mérnöktől? A fővárosnak nincs terve dugódíj bevezetésére Borsod-Abaúj-Zemplén megye: javították az ivóvíz minőségét Az Ivindo Nemzeti Park is kinccsé vált
Tovább a forrásra: bringazzamunkaba.hu
Vissza
Hírfolyam