2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A közösségi autózás etikettje

Az utóbbi időben Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a közösségi autómegosztás. A több mint egy éve működő MOL Limónak például már 40 000 regisztrált felhasználója van. Vajon milyen szabályok könnyítik a Limo-közösség tagjai számára a kényelmes és zavartalan együttműködést?

A MOL Limo honlapján a Limo Kódexben gyűjtötték össze a közösségi autózás hat viselkedési alapszabályát, amelyeket minden Limo-használónak érdemes betartani.

Fotó: facebook.com/mollimobudapest

1. Ittas vezetés

Vigyázz magad és mások biztonságára! Ittas állapotban sose ülj Limóba! Ha ez mégis megtörténik, nem csak a jogos büntetésre számíthatsz, hanem arra is, hogy az okozott kárt neked magadnak kell megtéríteni.

2. Gyorshajtás

A Limo nem versenyautó, és nem is biztonságos száguldozni. Mindig tartsd be a sebességkorlátokat!

3. Az elektromos Limo töltése

Ha az elektromos Limo töltöttsége 20 km alá csökken, nem tudod lefoglalni. 10 kilométeres töltöttségi szintnél pedig le kell zárnod a foglalást. Ilyenkor a MOL Limo autógazdái elviszik a kocsikat tölteni, hogy ismét jóllakott elektromos Limók várják majd a közösség tagjait.

4. A zónán túl

Elhagyhatod a Limo-zónát, csak figyelj következőkre! Az autót maximum 24 óráig foglalhatod. Az utazást a zónán belül kell befejezned. Ha elhagyod Pest megyét, az útdíjakat neked kell megfizetned.

5. Sérülés

Ha koccantál a Limóval, ne ess pánikba! Hívd az ügyfélszolgálatot, és mindenben segítenek neked.

6. A Limo foglalása

Alap, hogy a Limo közös, ezért légy tekintettel a közösség többi tagjára! Mindig húsz perced van odaérni a kiválasztott autóhoz. Ha késnél, egyszer újrafoglalhatod a Limót további 20 percre, ám ezután 2 órán át nem tudod már ugyanazt a Limót lefoglalni.

Neked ajánljuk
HajószezON: pénteken indul a körjárat a Dunán Minden, amit tudni akartál a metrófelújításról Zöldhidrogénüzem épül Százhalombattán Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Tovább a forrásra: mollimo.hu
Vissza
Hírfolyam