2020. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Még mindig a gyaloglás a legkörnyezetbarátabb közlekedési mód

A Treehugger azt javasolja mindenkinek, aki tenni akar a klímaváltozás ellen, hogy inkább sétáljon. A portál az Egyesült Királyság éghajlatváltozási bizottságának kiadványát elemezte, és nem találta túl jó jelnek, hogy a környezettudatos közlekedés nagyjából csak az elektromos autókra való átállásra korlátozódik.

A jelentésben megemlítik, hogy a séta és a biciklizés olcsó és jó alternatíva lehet az autózásra, azzal azonban nem foglalkoznak, hogy infrastruktúrát is kiépítsenek hozzá. Pedig az nem megoldás, ha egy dízeles és benzines autókra épülő közlekedést csakis elektromos autókkal szeretnénk kiváltani, mivel jelenleg ezek az autók sem annyira környezettudatosak, hogy megoldják a klímaváltozás és a károsanyag-kibocsátás problémáját.

A séta a legjobb alternatíva Fotó: Pixabay

A biciklizésre viszonylag többen figyelnek, mint működő alternatívára, de a nagyvárosokban sokan azért nem ülnek kerékpárra, mert nagyon balesetveszélyes. Ugyanakkor ott van még a séta is, amelynek rengeteg pozitív előnye van: a többi között jót tesz az egészségnek, ráadásul egy fillérbe sem kerül. 

A céltudatos séta, ami egyik pontból a másikba visz, mint közlekedési módszer, sokkal jobb alternatíva bármivel szemben.

Persze nem lehet mindenhová sétálva eljutni, főleg nem egy nagyvárosban, de a Treehugger szakértői szerint bátorítani kellene az embereket arra, hogy ahová mégis tudnak, gyalog menjenek. 

Neked ajánljuk
Villanyautóként térhet vissza a Hummer? Lefolyótisztítás házi praktikákkal A felelős Gasztrohős bebizonyítja: az elviteles doboz is lehet fenntartható A karbonsemleges működés már kevés Mókás szemétevő malommal tisztul a baltimore-i kikötő
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam