2022. augusztus 10., Lőrinc
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új villanykutakkal gazdagodott Dunaújváros és Tata

A villanyautósoknak szerencsére idehaza is egyre több helyen van lehetőségük a „tankolásra”. Ezúttal az NKM Mobilitás Kft. a Dunaújvárosban található Decathlon parkolóban és a tatai INTERSPAR áruháznál is üzembe helyezte elektromosautó-töltőit.

Az új dunaújvárosi töltőállomáson 1 db Ensto Chago Pro EVF200-BSAC (2*22 kW AC, Type2-aljzattal) és 1 db Tritium Veefil RT 50 kW DC (CHAdeMO- és CCS-kábellel) töltőt telepített a társaság, tehát összesen négy töltési pont áll az autósok rendelkezésére.

Az NKM Mobilitás Kft. a napokban 33 e-töltő telepítéséről és üzemeltetéséről állapodott meg a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.-vel.

A töltőket a vásárlók hamarosan országszerte 17 áruháznál tudják majd igénybe venni. Tatán már elérhető 5 db töltő az e-autósok számára. A SPAR áruházak részére telepítendő EVbox BL elektromos töltőberendezések dupla Type2-es AC-csatlakozóaljzatokkal rendelkeznek.

Az NKM e-töltők már Dunaújvárosban és Tatán is elérhetők Fotó: NKM Mobilitás

Az NKM Mobilitás Kft. még tavaly együttműködési keretmegállapodást írt alá a Decathlon áruházak tulajdonosával, a Tízpróba Magyarország Kft.-vel annak érdekében, hogy az országszerte 12 áruházhoz tartozó parkolók területén 2019. év végétől az ügyfelek igénybe tudják venni a társaság elektromosautó-töltő állomásait. Ezek közül a budaörsi, zalaegerszegi, szombathelyi, csömöri, maglódi, győri, székesfehérvári, kecskeméti és dunakeszi töltőállomást már átadták. A keretmegállapodás összesen 26 töltőállomás üzembe helyezéséről szól.

Az NKM-hez tartozó NKM Mobilitás Kft. eddig 76 db nyilvános töltőt és 150 db nyilvános töltési pontot telepített a villanyautósok számára. 

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam