2021. december 3., Ferenc, Olívia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csak elektromos autóval lehet majd taxizni Dubrovnikban?

Dubrovnikban a nyári szezonban akár háromezer taxi is közlekedik. Az Adria gyöngyszemének is nevezett város komolyan fontolóra vette, hogy akár már az idei évtől csak elektromos taxik fuvarozzák az utasokat. 

Mato Frankovic, Dubrovnik polgármestere úgy nyilatkozott: amennyiben nem változik meg a törvény,

a városvezetés novemberben döntést hoz arról, hogy taxizni csak elektromos autókkal lehet a városban.

A városnak nem ez lesz az első szigorító intézkedése. Az UNESCO világörökségi listáján is szereplő dubrovniki óváros védelmére korábban látogatói létszámstopot rendeltek el. Hatalmas problémát jelentettek ugyanis a város számára a több ezer fős óceánjáró hajók, melyek ontották magukból az embereket. Olyankor nem csak az óváros telt meg, a hajókról buszok szállították a turistákat, szintén közlekedési dugókat okozva.

A jövőben csak elektromos taxik közlekedhetnének Dubrovnikban Fotó: Wikimedia

A város vezetése az elmúlt években korlátozta a turisták számát, megemelte a belépők árát, és a vendéglátóhelyek székeinek számát is csökkentette. A városmag egyetlen szárazföldi bejáratánál, a nyugati kapunál a kameráknak köszönhetően minden pillanatban tudni lehet, hányan vannak az óvárosban, ha pedig a létszám eléri a 8 ezret, leállítják a taxikat, az autóbuszokat és az utasszállító hajókat is.

Neked ajánljuk
A látássérültek számára veszélyt jelentenek a széthagyott rollerek Ne csak a fenyőfa legyen zöld karácsonykor Az épületek emelésének nem szükségszerűen kell a természet rombolásával járnia Süli János: atomenergia nélkül nincs klímavédelem 60 új elektromos busz érkezik jövőre 6 megyeszékhelyre a Zöld Busz Programban
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam