2019. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csak elektromos autóval lehet majd taxizni Dubrovnikban?

Dubrovnikban a nyári szezonban akár háromezer taxi is közlekedik. Az Adria gyöngyszemének is nevezett város komolyan fontolóra vette, hogy akár már az idei évtől csak elektromos taxik fuvarozzák az utasokat. 

Mato Frankovic, Dubrovnik polgármestere úgy nyilatkozott: amennyiben nem változik meg a törvény,

a városvezetés novemberben döntést hoz arról, hogy taxizni csak elektromos autókkal lehet a városban.

A városnak nem ez lesz az első szigorító intézkedése. Az UNESCO világörökségi listáján is szereplő dubrovniki óváros védelmére korábban látogatói létszámstopot rendeltek el. Hatalmas problémát jelentettek ugyanis a város számára a több ezer fős óceánjáró hajók, melyek ontották magukból az embereket. Olyankor nem csak az óváros telt meg, a hajókról buszok szállították a turistákat, szintén közlekedési dugókat okozva.

A jövőben csak elektromos taxik közlekedhetnének Dubrovnikban Fotó: Wikimedia

A város vezetése az elmúlt években korlátozta a turisták számát, megemelte a belépők árát, és a vendéglátóhelyek székeinek számát is csökkentette. A városmag egyetlen szárazföldi bejáratánál, a nyugati kapunál a kameráknak köszönhetően minden pillanatban tudni lehet, hányan vannak az óvárosban, ha pedig a létszám eléri a 8 ezret, leállítják a taxikat, az autóbuszokat és az utasszállító hajókat is.

Neked ajánljuk
Még az idén elkészülhet a Győr–Balaton kerékpárút első üteme Így utazhat környezettudatosan Norvégiában már rég rájöttek, hogyan kellene védekezni a tömegturizmus ellen Trópusi vihar pusztít Houstonban Kis képes lepkeház – Könyv és művészeti alkotás
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam