2021. október 22., Előd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Lidl is villanykutakkal árasztja el az országot

Újabb lökést ad Magyarország e-autókkal való átjárhatóságának a Lidl által üzemeltetendő csaknem 400 töltőpont, miután az NKM gyorstöltői már minden autópályán és főúton elérhetők. 

A Világgazdaság információja szerint 106 helyszínen összesen 190 elektromosautó-töltő berendezés üzemeltetésére kapott engedélyt a Lidl. Ez a négy hazai gyártású ABB gyorstöltő esetében egyenként négy töltőpontot jelent, a többinél, az ausztriai Swarco berendezéseknél pedig kettőt, tehát

egyszerre akár 372 autót is fel lehet tankolni a hazai Lidl áruházaknál.  

Igaz, a piaci igény egyelőre jóval kisebb annál, mint amekkora kielégítésére a társaság felkészült, ám a szabályozás arra kötelezi a kiskereskedelmi hálózatokat, hogy adott határidőre adott számú töltőt telepítsenek a parkolóikban.

Egyszerre akár 372 autó is vételezhet áramot a hazai Lidl áruházaknál Fotó: Lidl Chargemap

E kötelezettség teljesítésének ütemezése, illetve a berendezések elvárt száma attól függ, hogy mekkora lélekszámú településen működik az adott üzlet vagy áruház, továbbá, hogy mekkora a területe. A Lidl engedélyében parkolónként egy vagy két töltő szerepel. 

Neked ajánljuk
Mostantól környezetbarát útvonalakat is kínál a Google-térkép Tíz éven belül teret hódítanak a környezetkímélő buszok Magyarországon Környezetbarát nyugtát vezet be a Lidl Itt van az ősz, itt van újra... (képgaléria) A biológiai sokféleség és az okos vízfelhasználás (videó)
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam