2020. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ön tudja, hogy melyik országban üzemel a legtöbb elektromosautó-töltő?

A villanyjárgányok világszerte nagy népszerűségnek örvendenek, ám az igazi áttöréshez elegendő számú elektromos töltőállomásra is szükség van. Ezt ismerte fel Kína is, ahol a statisztika szerint nagyon komolyan veszik a zéróemissziós közlekedést.

A kínai nemzeti energiahivatal bejelentése szerint

2019 júniusára már egymillió működő elektromosautó-töltő állomás üzemelt Kínában.

A hivatal közölte: a nem fosszilis forrásból származó elektromosenergia-termelés 27,3 százalékát adja Kína áramtermelésének, 2,1 százalékponttal többet az egy évvel ezelőttinek. A 6000 kilowattnál nagyobb termelési kapacitású erőművi egységeknél a nem fosszilis áramtermelés részaránya 37,2 százalék, 1,2 százalékponttal haladja meg a tavaly júniusit.

Az idén júniusra már egymillió működő elektromosautó-töltő állomás üzemelt Kínában Fotó: Unsplash

Kína egyébként az elektromos meghajtású járművek legnagyobb piacának számít globálisan. 2018-ban mintegy 1,1 millió darab elektromos, hibrid, illetve más, újszerű meghajtással bíró autót adtak el az országban. Az ország útjain összesen már több mint 3 millió innovatív üzemű jármű fut, ideértve a városi közlekedésben használt buszokat, illetve a speciális járműveket, munkagépeket is.

Neked ajánljuk
Átadták Hajdúszoboszló első villámtöltőjét Meglepő dolog derült ki a Tesla Superchargereiről Távoli példa bizonyítja: egy jól megtervezett otthon a természettel és a lakók igényeivel is összhangban lehet Brüsszeli vita az agrárium miatt a klímastratégia kapcsán Óriási delfinmentés történt Ausztráliától délre (videókkal)
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam