2019. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ön tudja, hogy melyik országban üzemel a legtöbb elektromosautó-töltő?

A villanyjárgányok világszerte nagy népszerűségnek örvendenek, ám az igazi áttöréshez elegendő számú elektromos töltőállomásra is szükség van. Ezt ismerte fel Kína is, ahol a statisztika szerint nagyon komolyan veszik a zéróemissziós közlekedést.

A kínai nemzeti energiahivatal bejelentése szerint

2019 júniusára már egymillió működő elektromosautó-töltő állomás üzemelt Kínában.

A hivatal közölte: a nem fosszilis forrásból származó elektromosenergia-termelés 27,3 százalékát adja Kína áramtermelésének, 2,1 százalékponttal többet az egy évvel ezelőttinek. A 6000 kilowattnál nagyobb termelési kapacitású erőművi egységeknél a nem fosszilis áramtermelés részaránya 37,2 százalék, 1,2 százalékponttal haladja meg a tavaly júniusit.

Az idén júniusra már egymillió működő elektromosautó-töltő állomás üzemelt Kínában Fotó: Unsplash

Kína egyébként az elektromos meghajtású járművek legnagyobb piacának számít globálisan. 2018-ban mintegy 1,1 millió darab elektromos, hibrid, illetve más, újszerű meghajtással bíró autót adtak el az országban. Az ország útjain összesen már több mint 3 millió innovatív üzemű jármű fut, ideértve a városi közlekedésben használt buszokat, illetve a speciális járműveket, munkagépeket is.

Neked ajánljuk
Folyamatosan nő az elektromos töltőpontok száma Kapcsolatot mutattak ki a légszennyezettség és a csendes vetélés között Kínában Ne maradjon le semmiről! Elérhető a Budapesti Víz Világtalálkozó mobilapplikációja Áder János: a fiatalok szeretnék Magyarországot olyannak megőrizni, amilyennek nagyszüleik láthatták Magyar okospoháré lehet a műanyagtakarékos jövő
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam