2020. január 23., Rajmund, Zelma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ön bringázna a csillagösvényre emlékeztető lengyel kerékpárúton?

Még az is szívesen végigkerekezne a kék fényben tündöklő lengyel kerékpárúton, aki egyébként nem szokott nyeregbe pattanni. A burkolat különlegessége, hogy nappal összegyűjti a fényt, majd éjszaka önmagát világítja meg; így nemcsak elképesztő látványt nyújt, de energiát is spórol. 

Lengyelország első világító kerékpárútja Lidzbark Warminski közelében épült. A világító kerékpárútnak köszönhetően közvilágítás nélkül is biztonságosan közlekedhetnek a kerékpárosok.

A burkolat részecskéi bármilyen színben képesek fényt kibocsátani. A technológia ráadásul lehetőséget ad arra is, hogy kreatív minták vagy extrém színek legyenek rajta.

Csillagösvényre emlékeztet a kerékpárút Fotó: Twitter/Pawel Jagiello

A világító kerékpárút legnagyobb előnye azonban, hogy nem kell többé közvilágítás, hiszen az út önmagát világítja meg.

A látványos utat a holland Starry Night kerékpárút inspirálta, melyet Van Gogh emlékére építettek a festő szülővárosában. 

Neked ajánljuk
Két év múlva már csak villanybuszok állíthatók forgalomba a hazai tömegközlekedésben Mutálódva futhat szerteszét az új kínai koronavírus, nőtt a halálos áldozatok száma (képgalériával) Építőelemek újrahasznosított műanyagból Csatlakozókat vár a Tisza megtisztítására induló expedíció Klímavészhelyzeti nyilatkozatot fogadott el a spanyol kormány
Tovább a forrásra: impressmagazin.hu
Vissza
Hírfolyam