Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 30., Zalán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rengeteg település csatlakozna az európai mobilitási héthez

Több mint 200 millió forint támogatási igényt nyújtottak be a települések az európai mobilitási héthez és autómentes naphoz kapcsolódó programok szervezéséhez – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A szeptember 16-án startoló kampány idei témája a gyaloglás, mottója pedig a „Sétálj velünk!”

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva, idén is egyedi lehetőséget hirdetett. 

A minisztérium 180 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a településeken szervezett európai mobilitási hét, illetve autómentes nap megtartásához kapcsolódó tudás-élmény alapú programok, vetélkedők, versenyek szervezéséhez.

Mint kiderült, a felhívásra összesen 261 egyedi kérelem érkezett közel 216 millió forint támogatási igénnyel. 

Idén is nagy érdeklődés övezi a szemléletformáló programot Fotó: Pixabay

A kérelmek tekintetében a döntések meghozatala, valamint a döntésekről szóló értesítések megküldése augusztus végéig várható.

Az esemény népszerűsége évek óta töretlen, az európai mobilitási hét és autómentes nap eseménysorozat nemzetközi honlapján eddig 285 magyar település regisztrált, amely már így is megelőzte a tavalyi, 267 regisztrált település számát, vagyis egyre többen és többen ismerik, keresik és használják a környezetbarát és fenntartható városi közlekedési lehetőségeket. Az egész hétvégés eseményen az ITM és partnerei környezettudatos közlekedésre nevelő, szemléletformáló aktivitásaival várják a látogatókat a budapesti Andrássy úton.

Neked ajánljuk
Újabb muníció a távoktatáshoz A MOL Plugee ingyenes villanyautó-töltéssel támogatja az egészségügyi dolgozókat Egy mikrobiológus tanácsai a takarításhoz Ötletek a fenntartható fejlődési célok oktatásához – Megfizethető és tiszta energia A kihalás szélére kerültek a királylepkék
Tovább a forrásra: kormany.hu
Vissza
Hírfolyam