2020. július 11., Lili, Nóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rengeteg település csatlakozna az európai mobilitási héthez

Több mint 200 millió forint támogatási igényt nyújtottak be a települések az európai mobilitási héthez és autómentes naphoz kapcsolódó programok szervezéséhez – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A szeptember 16-án startoló kampány idei témája a gyaloglás, mottója pedig a „Sétálj velünk!”

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva, idén is egyedi lehetőséget hirdetett. 

A minisztérium 180 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a településeken szervezett európai mobilitási hét, illetve autómentes nap megtartásához kapcsolódó tudás-élmény alapú programok, vetélkedők, versenyek szervezéséhez.

Mint kiderült, a felhívásra összesen 261 egyedi kérelem érkezett közel 216 millió forint támogatási igénnyel. 

Idén is nagy érdeklődés övezi a szemléletformáló programot Fotó: Pixabay

A kérelmek tekintetében a döntések meghozatala, valamint a döntésekről szóló értesítések megküldése augusztus végéig várható.

Az esemény népszerűsége évek óta töretlen, az európai mobilitási hét és autómentes nap eseménysorozat nemzetközi honlapján eddig 285 magyar település regisztrált, amely már így is megelőzte a tavalyi, 267 regisztrált település számát, vagyis egyre többen és többen ismerik, keresik és használják a környezetbarát és fenntartható városi közlekedési lehetőségeket. Az egész hétvégés eseményen az ITM és partnerei környezettudatos közlekedésre nevelő, szemléletformáló aktivitásaival várják a látogatókat a budapesti Andrássy úton.

Neked ajánljuk
Ennyi volt! Másfél nap alatt lezárult az elektromosjármű-vásárlási pályázat Ötletek a fenntartható fejlődési célok oktatásához – Tisztességes munka és gazdasági növekedés Környezettudatosság már gyermekkorban – Tóbiás Károly (videó) Rekordméretű műanyagszüret a Csendes-óceánban Közel a valódi önvezető autó?
Tovább a forrásra: kormany.hu
Vissza
Hírfolyam