2021. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így utazhat környezettudatosan

Szinte minden hétre jut egy, a klímaváltozás számlájára írható természeti katasztrófa. A szén-dioxid-kibocsátás visszaszorítása ma már közös ügy. Sokat tehetünk azzal is, ha az utazásnál odafigyelünk a környezettudatosságra. Mutatjuk a legfontosabb tanácsokat. 

Repüljön kevesebbet!

A közelebbi úti célokat könnyen el lehet érni vonattal is, de még az is kevésbé szennyezi a környezetet, ha autóval vág neki egy nem túl hosszú útnak. Csak akkor repüljön, ha nagyon muszáj, és igyekezzen minél kevesebb időt a levegőben tölteni. Ha mégis repülni szeretne, néhány légitársaság már felajánl kompenzációkat a személyenkénti károsanyag-kibocsátásra.

Ne vigyen sok csomagot!

Ha csak repülővel tud eljutni úti céljához, akkor próbáljon meg kis bőröndbe pakolni, mivel minél nehezebb a gép, annál több káros anyagot enged a levegőbe. Arra is érdemes figyelni, hogy ahol tud, újabb géppel repüljön, ezek ugyanis már hatékonyabbak és valamennyivel környezettudatosabbak, mint a régiek.

Ha megoldható, akkor ne utazzon repülővel! Fotó: Pixabay

Ne béreljen autót!

Ahol nem muszáj, ne béreljen autót! Vonatkozzon itt is ugyanaz a mindennapjaira, mint itthon: tömegközlekedés, bicikli vagy séta legyen mindig az elsődleges közlekedési módszer. 

Egyen helyit!

Nem érdemes a nyaraláson vagy utazás közben is a gyorséttermeket látogatni: kóstolja meg a helyi ízeket, azokat az ételeket, amelyek a környékről jöttek. Az élelmiszer szállításának ugyanis óriási a szénlábnyoma.

Neked ajánljuk
Ismét a miskolci adventi villamos lett Európa legszebbje Egyre népszerűbb a kerékpáros közlekedés Bécsben Több mint 700 millió forintot ajánl fel a Groupama Vízkrízis Isztambulban: 40 napon belül kritikussá válhat a helyzet A karbonsemlegesség hatékony eszköz a klímakatasztrófa kezelésére
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam