2021. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Még az idén elkészülhet a Győr–Balaton kerékpárút első üteme

Az év végére elkészül a Győr–Balaton kerékpárút első szakasza, jövőre pedig a tervek szerint teljes hosszában átadják – jelentette be Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

Révész Máriusz elmondta, hogy megkezdődtek a munkálatok a Gyulafirátót és Eplény közti szakaszon. A 4,5 kilométer hosszú, makadámburkolatú kerékpárút, amelyet a Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. (VERGA) 40 millió forintos saját forrásából és 80 millió forint kormányzati támogatásból finanszíroznak, év végére elkészül.

Hozzátette:

a teljes úthálózat, amely Győrt és a Balatont köti majd össze, jövő év végére készülhet el, 1 milliárd forintból.

A kormánybiztos kitért arra is, hogy folyamatosan épül majd a kerékpárút egészen Zircig, így a Veszprém és Zirc közötti szakasz már jövőre használható lesz, hozzátéve, hogy a Győrt Balatonfüreddel összekötő kerékpárút a tervek szerint jövőre, de legkésőbb 2021-re készülhet el.

A következő években mintegy 150 milliárd forintot fordítanak kerékpárutak építésére, támogatva az aktív turizmus erősödését

– fűzte hozzá.

Év végéig elkészül a Győr–Balaton kerékpárút első üteme Fotó: Freepik

Porga Gyula, Veszprém polgármestere a témáról rendezett sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a városon belül 18 kilométernyi kerékpárutat építettek, 40 kilométernyi, a városhatárt átszelő kerékpárút építése, előkészítése pedig zajlik.

Neked ajánljuk
Ismét a miskolci adventi villamos lett Európa legszebbje Egyre népszerűbb a kerékpáros közlekedés Bécsben Már tesztelik az Amazon elektromos furgonját Online kérdőívvel vizsgálja a magyarok klímához való viszonyát az ELTE Budafok-Tétényben kisütöttek egy jó megoldást a konyhai hulladék hasznosítására
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam