2020. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közlekedés? Váltson zöldre!

Nemcsak a bolygónk megóvása, hanem a saját és gyermekeink egészsége miatt is érdemes spórolni a közlekedésből adódó károsanyag-kibocsátáson. Most megmutatjuk, hogyan lehet zöldebb módon eljutni az úti célunkhoz. 

Ne repüljön annyit!

1000 kilométer alatti útra az esetek nagy többségében teljesen felesleges, és nagyon környezetszennyező repülőgéppel járni. A vonat vagy a busz sokkal bölcsebb megoldás.

Buszozzon!

Egy átlagos, dízellel működő busznak 3-8 embert kell minimum vinnie ahhoz, hogy már megérje elindítani, és menni vele a városban. A környezettudatosabb buszoknál ez a szám még alacsonyabb. Persze a busz is bocsát ki káros anyagokat, de egy emberre lebontva sokkal kevesebbet, mint az autó, főleg, ha egyedül szokott benne utazni.

Közösségi közlekedéssel sokszor gyorsabban érheti el úti célját Fotó: Pixabay

Vonatozzon, vagy ossza meg az autóját a hosszabb utakra!

Egy olyan autóban, amely majdnem teljes kapacitáson működik, vagyis négy embert szállít, összesen 104 kilogramm szén-dioxid termelődik, míg egy repülőgép ugyanakkora úton 736 kilogrammot enged ki a légkörbe. Ezért fontos, hogy kevesebbet repüljön, viszont többet utazzon egy teljesen megtelt kocsiban, vagy felüljön egy vonatra.

Amit lehet, azt intézze el online! Fotó: Pixabay

Használja ki az online világot!

Ma már minden meetinget meg lehet tartani Skype-on keresztül is, és néha elég egy telefonhívás, nem kell személyes találkozóval bajlódni. Amit lehet, oldjon meg messziről, hogy ne kelljen közlekednie, autóznia, repülnie.

Neked ajánljuk
Két év múlva már csak villanybuszok állíthatók forgalomba a hazai tömegközlekedésben A felelős Gasztrohős bebizonyítja: az elviteles doboz is lehet fenntartható A véráramba is beszivárognak a napvédő krémek aktív anyagai Klímaváltozási kerekasztal-beszélgetés a KÖVET Egyesülettel Az EIB is segítheti a hazai klímasemlegesség ügyét
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam