2021. május 7., Gizella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közlekedés? Váltson zöldre!

Nemcsak a bolygónk megóvása, hanem a saját és gyermekeink egészsége miatt is érdemes spórolni a közlekedésből adódó károsanyag-kibocsátáson. Most megmutatjuk, hogyan lehet zöldebb módon eljutni az úti célunkhoz. 

Ne repüljön annyit!

1000 kilométer alatti útra az esetek nagy többségében teljesen felesleges, és nagyon környezetszennyező repülőgéppel járni. A vonat vagy a busz sokkal bölcsebb megoldás.

Buszozzon!

Egy átlagos, dízellel működő busznak 3-8 embert kell minimum vinnie ahhoz, hogy már megérje elindítani, és menni vele a városban. A környezettudatosabb buszoknál ez a szám még alacsonyabb. Persze a busz is bocsát ki káros anyagokat, de egy emberre lebontva sokkal kevesebbet, mint az autó, főleg, ha egyedül szokott benne utazni.

Közösségi közlekedéssel sokszor gyorsabban érheti el úti célját Fotó: Pixabay

Vonatozzon, vagy ossza meg az autóját a hosszabb utakra!

Egy olyan autóban, amely majdnem teljes kapacitáson működik, vagyis négy embert szállít, összesen 104 kilogramm szén-dioxid termelődik, míg egy repülőgép ugyanakkora úton 736 kilogrammot enged ki a légkörbe. Ezért fontos, hogy kevesebbet repüljön, viszont többet utazzon egy teljesen megtelt kocsiban, vagy felüljön egy vonatra.

Amit lehet, azt intézze el online! Fotó: Pixabay

Használja ki az online világot!

Ma már minden meetinget meg lehet tartani Skype-on keresztül is, és néha elég egy telefonhívás, nem kell személyes találkozóval bajlódni. Amit lehet, oldjon meg messziről, hogy ne kelljen közlekednie, autóznia, repülnie.

Neked ajánljuk
A Google Maps a károsanyag-kibocsátás csökkentéséért Mi fán terem a méltányos kereskedelem? Tovább folyik az utántöltő automata tesztelése a dm-ben Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam