2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már üzemel Magyarország legnagyobb Tesla Superchargere

Átadták az ország legnagyobb Tesla Supercharger állomását Fóton és Törökbálinton. A „villanykutak” annak az Európát átszelő hálózatnak a részei, amelyek a Tesla-tulajdonosokat segítik a hosszútávú utazások során. A munkálatok ráadásul még nem értek véget; további töltőpontok is lesznek.

A cég az Auchan áruházakkal együttműködve Törökbálintra 4 db nagy teljesítményű DC-oszlopot és szintén 4 db Type 2 csatlakozós AC-gyorstöltőt telepített.

Ez utóbbiak a Teslák mellett más autók töltésére is alkalmasak.

A helyszínt előkészítették további 4 töltő telepítésére, így amint azt a forgalom indokolja, a DC-töltők számát könnyedén növelni tudják. 

Magyarországon is egyszerű lesz Teslával közlekedni Fotó: Flickr

Fótra a nagy teljesítményű DC-oszlopokból 8 db került, de ezek mellé is tettek 4 db univerzális célállomás töltőt, így az M3-as és M0-s autópályák találkozásánál álló áruház parkolójában már egyszerre 12 villanyautó is tölthető.

A fóti Tesla Supercharger jelenleg nemcsak a legnagyobb magyarországi állomás, de a legkeletibb is a régióban.

Az Auchan és a Tesla további három magyarországi helyszínre kötött megállapodást, melyek kivitelezése a napokban kezdődik, és a tervek szerint még az idén befejeződik. Ennek eredményeképpen Miskolcon, Debrecenben és Szegeden is lesznek Supercharger töltőhelyek az Auchan áruházak parkolóiban, így az M3/M30-as, M3/M35-ös és az M5-ös autópályák mentén is jelentősen könnyebbé válik az utazás.

Neked ajánljuk
A közlekedési kultúra napja idén a gyalogosok védelméről szólt Rollerre és biciklire is érvényes a kérdés: iszol vagy vezetsz? Milyen legyen az Aquincumi híd? Ennyi energiát termeltünk 2021-ben Északkelet-Európa lesz a kontinens éléskamrája?
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam