2021. május 9., Gergely
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Esztergomban is üzemelnek már a MOL elektromos töltői

Esztergomban már három helyen is adott a lehetőség a villanyautók feltöltésére – a MOL ugyanis itt adta át első, Pest megyén kívüli elektromos töltőit. Az ingyenesen használható „villanykutakat” az esztergomi önkormányzat finanszírozza, kivitelezője pedig a MOL Plugee, a MOL elektromobilitási üzletága.

A MOL 2019 nyarán egy multisztenderd DC 50 kW és AC 22 kW elektromos töltőt telepített a Bottyán utca 5. sz. épület elé, egy AC 22 kW töltőt a Bástya parkolóba, illetve egy AC 22 kW töltőt a Márta Panzió előtti parkolóba. A sikeres tesztidőszak lezárultával Esztergom közterületein hivatalosan is átadták a MOL első vidéki elektromos töltőit. 2016-ban a Nemzetgazdasági Minisztérium 1,25 milliárd forint keretösszeggel hirdette meg a Jedlik Ányos Terv keretében az elektromobilitási töltőinfrastruktúra kiépítésének támogatására kiírt beruházási tenderét, melyen a MOL Plugee esztergomi pályázatával sikeresen indult. A töltőpontok pályázati támogatáson felüli részének finanszírozását az esztergomi önkormányzat vállalta fel.

Egyre több az elektromos töltőpont hazánkban Fotó: Freepik

„Az e-mobilitás a 21. század egyik legfontosabb innovációs kihívása, melynek terjedését a MOL modern és fenntartható megoldásokkal támogatja. Ilyen lépés az első három vidéki elektromos töltő átadása is, amelyeket most először üzleti szolgáltatásként telepített és üzemeltet – töltőállomáson kívül – a MOL Plugee. Az átadott töltőkkel együtt a kelet-közép-európai régióban már 52 elektromos gyorstöltő működik a MOL fejlesztéseinek köszönhetően, év végéig a számuk pedig 120-ra nő, így

hamarosan akár a cseh határtól az Adriáig vagy a Fekete-tengerig is autózhatunk elektromos járműveinkkel”

 – mondta el Tóth-Fekete Róbert, az e-mobilitási részleg vezetője a töltőpontok átadásán.

A többi között az esztergomi töltők azok, melyeket a MOL Plugee az üzletfeleknek szóló szolgáltatásként helyezett üzembe. A MOL Plugee elektromos gépjárművek számára telepít elektromos töltőberendezéseket, illetve üzemelteti ezeket a régióban, partnerei részére. A MOL Plugee operatív feladatokat és ügyfélmenedzsmentet is ellát, így a tervezéstől egészen a karbantartásig segíti partnereit, hogy az összes projekt a lehető leggördülékenyebben valósulhasson meg.

A MOL hosszú távú célkitűzése, hogy az elektromos töltőhálózat fejlesztésében és az e-üzemanyag piacán is meghatározó szerepet vállaljon mind Magyarországon, mind a régióban.

Neked ajánljuk
Több mint 100 civil szervezet kéri a Molt, hogy ne fúrjon az Őrségben Mi fán terem a méltányos kereskedelem? Tovább folyik az utántöltő automata tesztelése a dm-ben Hidrogénerőmű a kert végében? – Nincs messze a megoldás Extrém szélsebességű viharokat okoz a klímaváltozás Magyarországon
Tovább a forrásra: mol.hu
Vissza
Hírfolyam