2020. június 4., Bulcsú
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

8000 mérföld elektromos Harley-Davidsonnal

A Harley-Davidson szerelmeseinek sem kell ma már lemondaniuk a környezetvédelemről. A márka ugyanis nemrégiben piacra dobta teljesen elektromos modelljét. Ewan McGregor és Charley Boorman le is tesztelte, hogy milyen a LiveWire nyergében 8000 mérföldet megtenni. 

Ewan McGregor és Charley Boorman 2019 szeptemberében Dél-Amerika legdélebbi pontjából, Tiera del Fuego városából indult útnak, a cél pedig a kaliforniai Los Angeles volt.

A Long Way Up elnevezésű túrán 90 nap alatt sikerült megtenni a közel 8000 mérföldet (12 800 km), ami számunkra azért érdekes, mert két elektromos Harley-Davidson LiveWire nyergében utaztak végig a két Amerikán.

A motorosokkal együtt utazott a kísérő stáb is: a flottában két, stílusosan Rivian R1T elektromos pickup is volt.

8000 mérföld az elektromos Harley-Davidson LiveWire nyergében Fotó: exploramoto/Instagram

A hosszú túra több országon vezetett keresztül, így átvágtak Argentína, Chile, Peru, Ecuador, Nicaragua, Guatemala és Mexikó területén, mielőtt megérkeztek az Angyalok Városába.

A villany-motorkerékpárok hatótávja kb. 100 mérföld (160 km), ezt követően egész éjszakás lassú töltésre vagy 1 órás gyorstöltésre volt szükség. Az út során nem tudtak végig aszfaltozott úton haladni, ezért a motorkerékpárokon kisebb off-road átalakításokat végeztek. Az utazásról 2020-ban kisfilmet is láthatunk majd. 

Neked ajánljuk
Elektromos úthengerrel rukkoltak elő a hollandok Megújul a tudatos divatbarátok magyar platformja Végre tudjuk, hogy miért van a férfiaknak szakálla A fehér szarvas (természetfilm) Túl sokat gyűjtenek evésre belőle, kipusztulás szélén áll egy törökországi békapopuláció
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam