2021. január 23., Rajmund, Zelma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

10 év múlva nagyot változhat a városi közlekedés

Érdekes eredménnyel zárult a Kantar közvélemény-kutatása. A cég mintegy 20 ezer embert kérdezett meg a világ 31 városában a jelenlegi utazási szokásaikról, illetve arról, hogy a jövőben hogyan és milyen közlekedési módokat választanának.

A Kantar előrejelzése szerint a következő évtizedben több mint 36 millió városlakó változtathat a közlekedési szokásain. A következő tíz évben Manchester városa mehet át a legnagyobb átalakuláson, de Moszkvában és São Paulóban is nagy változások várhatók.

A kutatás szerint a különböző közösségi szolgáltatások, például az autómegosztók és az önvezető járművek elterjedése, valamint a globálisan elöregedő lakosság miatt egyre kevésbé lesz szükség saját tulajdonú gépjárművekre.

A kerékpározás válhat a leggyorsabban növekvő közlekedési móddá: 18 százalékkal nőhet az így megtett utak száma a következő 10 évben Fotó: Pixabay

Az autózás helyébe várhatóan egyre inkább a tömegközlekedés, a kerékpározás és a gyaloglás léphet:

az előrejelzés szerint 2030-ra a városokban megtett összes utazás majdnem felét, 49 százalékát környezetbarátabb módon teszik majd meg az emberek, míg az autós utazások aránya a 2020-ban mért 51 százalékról 46 százalékra eshet vissza. Az utazások fennmaradó 5 százalékát pedig a taxizások és például az Uberrel megtett utak tehetik ki.

Neked ajánljuk
Ismét a miskolci adventi villamos lett Európa legszebbje Egyre népszerűbb a kerékpáros közlekedés Bécsben Már tesztelik az Amazon elektromos furgonját Elrendelte Biden az Egyesült Államok párizsi klímaegyezményhez való visszatérését Mitől lehet kisebb az online kereskedelem klímalábnyoma?
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam