2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Prágát is meghódíthatja a magyar GreenGo

Száz darab VW e-up! villanyautóval Prágában is megkezdte a működését a GreenGo. A magyar autómegosztó cég úgy tervezi, hogy három hónapon belül a duplájára növeli prágai flottáját.

Simon Capek, a GreenGo csehországi vállalatának igazgatója újságíróknak azt mondta, hogy három hónapon belül az igénybe vehető gépkocsik számát kétszázra emelik. A kocsikat mobilapplikáción keresztül lehet kölcsönözni. Egyelőre csak az úgynevezett szervizövezetben, amely a cseh főváros 1. és 2. kerületét, valamint a 3. és a 10. kerület belvárosi részeit foglalja magában. Összesen mintegy 35 négyzet-kilométernyi területről van szó.  

A GreenGónak Prágában nincs központja, ahonnan a kocsik elvihetők lennének, illetve ahová vissza kellene vinni őket. Az applikációba bejelentkező személy a mobilján látja, hol található szabad gépkocsi, milyen az akkumulátor feltöltöttsége, tehát hány kilométert tud megtenni még a villanyautóval.

Megkezdte prágai működését a GreenGo magyar autómegosztó
Fotó: GreenGo

A cseh fővárosban már több olyan társaság is működik, amelyek az elektromos autók mellett elektromos kismotorokat és rollereket is kínálnak kölcsönzésre. 

A közelmúltban a cseh Skoda Auto is bejelentette, hogy anyacégével, a német Volkswagennel közösen az idén szintén beindítja Prágában az elektromos autók megosztásos kölcsönzését. A kínálatban a Skoda Citigo iV modellek is szerepelni fognak.

Neked ajánljuk
A látássérültek számára veszélyt jelentenek a széthagyott rollerek Kiadta a BKK a 2021. októberi közlekedési riportját Villanyautós forradalom zajlik a kis görög szigeteken Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam