2021. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A budapesti Tétényi úton is lesz ideiglenes kerékpárút

A Bartók Béla út után a Tétényi úton is elkezdődött az ideiglenes kerékpársávok kialakítása – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Az új kerékpársávok a koronavírus-járvány idején segítik a munkába járást és a biztonságos közlekedést.

Első lépésként a Bartók Béla úton alakítottak ki kerékpársávot, jelenleg pedig a Tétényi úton kezdődnek el a munkálatok. Ezzel párhuzamosan a fővárosi önkormányzat további helyszínek bevonásáról is döntött, így hamarosan több útszakaszokon is biztonságosabban lehet majd biciklivel közlekedni – idézte a BKK közleményét az MTI.

Kerékpársávok lesznek a Tétényi útnak a Bartók Béla út és az Etele út közötti részén, az Üllői útnak a Kálvin tér és a Könyves Kálmán körút közötti szakaszán, a Baross utcában a Kálvin tér és az Orczy tér között, illetve a Rákóczi úton.

A Bartók Béla út Móricz Zsigmond körtér és Tétényi út közötti szakaszán már használható az ideiglenes kerékpársáv.

A BKK közölte:

ha a későbbi tapasztalatok kedvezőek lesznek, a kialakított sávok egy része a járvány után akár véglegessé is válhat.

Fotó: Pixabay

Az elmúlt időszakban nőtt a kerékpárforgalom Budapesten. A kerékpározás a járványügyi veszélyhelyzet idején is megfelelő közlekedési forma, hiszen biciklivel lehet a leginkább minimalizálni az utazás közbeni fertőzés esélyét – írták, emlékeztetve arra is, hogy március 14-től átmenetileg jelképes, 100 forintos összegért lehet használni a fővárosi közbringarendszert, a MOL Bubit.

Neked ajánljuk
Egyre népszerűbb a kerékpáros közlekedés Bécsben Ismét a miskolci adventi villamos lett Európa legszebbje Már tesztelik az Amazon elektromos furgonját Innovatív fejlesztés az esővíz kezelésére Életmentő segítség a Duna Aszfalttól
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam