2020. szeptember 30., Jeromos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A budapesti Nagykörúton is lesz kerékpárút

A kialakult veszélyhelyzet miatt egyre fontosabb szerepe lett a kerékpáros közlekedésnek. Ezúttal Budapest egyik legfontosabb útvonalán, a Nagykörúton épül ideiglenes kerékpársáv az Üllői és a Váci út közötti 3 kilométeres szakaszon. 

A mindkét irányú útpályán felfestett kerékpársáv miatt a körút az autók számára átmenetileg egysávos lesz.

A járványügyi veszélyhelyzet miatt nőtt a kerékpáros forgalom Budapesten, hiszen sokan keresnek biztonságosabb közlekedési lehetőségeket.

Kerékpáros halad a fővárosi Üllői úton kialakított ideiglenes biciklisávban Fotó: MTI/Mónus Márton

A Fővárosi Önkormányzat még március végén döntött úgy, hogy – kihasználva a  lecsökkent gépjárműforgalmat – Budapest néhány fontos útvonalán ideiglenes kerékpársávokat alakít ki, ezzel is segítve a járvány terjedésének lassítását. A Bartók Béla és a Tétényi úton már használható a biciklisáv, az Üllői úton pedig hamarosan befejeződik a kiépítése.

A budapesti kerékpárforgalmi főhálózat hossza 325 kilométer, amely a jelenlegi fejlesztésnek köszönhetően mintegy 20 kilométerrel bővül, ráadásul a legfontosabb szakaszokon. 

Neked ajánljuk
Együnk Egymásért kampány a nélkülözők segítésére Kevesebb élelmiszer végezte itthon a kukában Egy új Bauhaus életre hívásával segítené a fenntartható európai építészet megszületését az Európai Bizottság Már most mennyi minden viseli magán a változó klíma bélyegét! Tünékeny viaszszobrok késztetnek megállásra Floridában
Tovább a forrásra: flowcycle.hu
Vissza
Hírfolyam