2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagy sikerük van a közbringáknak

A 100 forintos havi díjért megvásárolható MOL Bubi-bérlet bevezetése, március 16. óta több mint 37 ezer alkalommal vették igénybe a közbringákat, a felhasználók mintegy hatvan százaléka újonnan regisztrált a rendszerbe.

A BKK MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a fővárosi közösségi közlekedés hagyományos járművein az utasszám körülbelül a tizedére esett vissza, de sokan választják alternatívaként, illetve a hagyományos közösségi közlekedés kiegészítéseként a biciklizést.

A 100 forintos MOL Bubi és az online regisztráció bevezetése óta a közbringarendszer majdnem 4500 új ügyfelet tudhat magáénak.

Mint kiderült,

március 16. óta több mint 37 ezer alkalommal vették fel a 157 fővárosi gyűjtőállomáson a 2071 bringa valamelyikét.

Fotó: MTVA/Nagy Zoltán

Az elmúlt évek azonos időszakát tekintve az utazások száma a tavalyi és a tavalyelőtti adatokat is mintegy húsz százalékkal felülmúlja.

A közleményben arra a fontos dologra is kitértek, hogy a járványveszély idején különösen ajánlott az aktív közlekedési módok használata, hiszen a mozgás hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek kialakulási kockázatának csökkentéséhez, az immunrendszer erősítéséhez és a mentális egészség megőrzéséhez.

A járványveszély idején a bringákat és a gyűjtőállomásokat is a szokásosnál sűrűbben fertőtlenítik, hozzátéve: érdemes a kezet is fertőtleníteni utazás előtt-után, és kesztyűt használni.

Neked ajánljuk
Stratégiai partnerséget kötött a BKK és az OMSZ – De élesben bárki lehet életmentő Okosabb, könnyebb és gyorsabb lehet a közösségi közlekedés Budapesten Itt a főváros októberi kerékpárforgalmi riportja Százezreket fenyegetnek a súlyos áradások következményei Dél-Szudánban A férfiak étrendje több üvegházhatásúgáz-kibocsátással jár
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam