2020. július 14., Örs, Stella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Franciaország sem sajnálja a pénzt a villanyautózás ösztönzésére

Egyre több európai ország számára válik fontossá a közlekedés károsanyag-kibocsátásának visszaszorítása. Franciaország például 7 ezer eurós környezetvédelmi bónuszt ad annak, aki e-autót vásárol.

Emmanuel Macron, Franciaország elnöke jelezte, hogy az általános karantén idején visszaesett vásárlások ösztönzésére 7 ezer eurós környezetvédelmi bónusz jár annak, aki elektromos járművet vásárol.

Fotó: Shutterstock

A cégek 5 ezer eurós kedvezményt kapnak elektromos autók vásárlása esetén, a hibrid gépkocsikra pedig 2 ezer eurós bónuszt ad a francia kormány. Emmanuel Macron elmondta, hogy a Németország és Franciaország által javasolt 500 milliárd eurós  európai uniós alap célja a legsúlyosabban érintett ágazatok, köztük az autóipar talpra állítása. 

 A francia elnök garanciát kért a Renault autógyártótól a munkahelyek megtartására két észak-franciaországi gyárukban, Maubeuge-ben és Douaiban. 

Neked ajánljuk
Új fizetési megoldást vezetett be a Mol a villanyautók töltésére Ennyi volt! Másfél nap alatt lezárult az elektromosjármű-vásárlási pályázat A francia elnök ígéretet tett a zöldfordulat felgyorsítására Már javában zajlik a felkészülés az egyszer használatos műanyagok betiltására Adomány a kikindai idősek otthonának
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam