2021. június 14., Vazul
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ennyi volt! Másfél nap alatt lezárult az elektromosjármű-vásárlási pályázat

Óriási sikere volt az elektromosjármű-vásárlási pályázatnak. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlése szerint a pályázatok összértéke mindössze tíz órán belül elérte a teljes keretösszeget.

„A kormány Klíma- és Természetvédelmi Akcióterve keretében meghirdetett új támogatási lehetőség rendkívül vonzónak bizonyult, a konstrukció sikerét az előzetes várakozásokat jelentősen felülmúló érdeklődés igazolja. A pályázatok összértéke mindössze tíz órán belül elérte a teljes keretösszeget, 5 milliárd forintot. A beadási lehetőség lezárásáig több mint 2000 tisztán elektromos autó és segédmotoros kerékpár megvásárlásához érkezett be kérelem” – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A tisztán elektromos meghajtású gépjárművek beszerzésére kiírt pályázat támogatási rendszerét az ITM úgy alakította ki, hogy minél szélesebb körben segítse elő a közlekedés zöldítését, és a pályázókat az olcsóbb elektromos autók felé terelje.

Fotó: Shutterstock

A kiírásban az egyéni vásárlók mellett a személyszállítási szolgáltatást nyújtó taxisok és a futárszolgáltatással foglalkozó vállalkozások is kérhettek támogatást.

Másfél nap alatt, kedd délig 2033 jármű vásárlására nyújtottak be 1719 kérelmet 6 milliárd forint értékben. A keretösszeg esetleges növeléséről az igénylések kiértékelése után születhet döntés.

Fotó: Shutterstock

2020 első negyedévében az uniós tagállamok közül Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben a forgalomba helyezett alternatív hajtású autók száma. A vásárlói igényeknek megfelelő népszerű pályázati lehetőség újabb lendületet adhat a környezetkímélő elektromos autózás hazai térnyerésének, a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv megvalósításának – közölte a szaktárca.

Neked ajánljuk
Megszületett a megállapodás: a Fisker gyártja az első elektromos pápamobilt Sikeres a yogyakartai terepkísérlet Mint a vérebek, úgy szagolják ki a méhek a koronavírus-fertőzést Sörhulladék és trágya keveréke lehet a tökéletes növényvédő szer? A folyók és óceánok megtisztításával igyekszik csökkenteni hulladéklábnyomát a Coca-Cola
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam