2020. október 26., Dömötör
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Modern kerékpárút épül Zamárdi és Balatonszárszó között

Tihannyal szemben 5,6 kilométernyi modern kerékpárutat építenek ki a Balaton déli partján. A projekt részeként Szántódon, Zamárdiban és Balatonszárszón kerékpáros pihenőhelyet is kialakítanak.

A turistaszezont követően, ősszel dolgoznak majd a Zamárdi-Balatonszárszó kerékpárút munkálatain, mely a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában készül el.

A Balatoni Bringakör fejlesztéséhez tartozó kerékpárútprojekt EU-s támogatással készül el, 510 millió forintból. Az összesen 5,6 kilométernyi kerékpárút elkészítését a Reaszfalt Kft. vállalta el. 

Fotó: Shutterstock

A magyarepitok.hu cikke szerint Zamárdiban a Margó Ede sétány melletti ingatlanon és a Szent István utca mellett részben új kétirányú pályát építenek, részben egyesített gyalog- és kerékpárutat alakítanak ki, illetve járdákat újítanak fel.

Szántódon a Móricz Zsigmond utca és a Szent István utca mellett gyalog- és kerékpárutakat építenek ki. A két településen összesen 2,53 kilométernyi pályát adnak át.

Balatonszárszón egy külön alprojektben dolgozik a Reaszfalt: itt a Mikszáth Kálmán utcában és a Jókai Mór utcában alakítanak ki nyitott kerékpársávot az eddig használt burkolat kiszélesítével, illetve egy biciklis pihenőhelyet is kiépítenek. Szárszón 3,07 kilométernyi új kerékpárút készül el.

Neked ajánljuk
Édes-bús mesék – Lírai bolyongás a Balaton-felvidéken Napenergiával világító kerékpárút épül Esztergomnál Ausztráliában magasodik a világ legzöldebb lakótornya A motorosok és a természet A klímaváltozás miatt lehet több cápatámadás
Tovább a forrásra: magyarepitok.hu
Vissza
Hírfolyam