2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Modern kerékpárút épül Zamárdi és Balatonszárszó között

Tihannyal szemben 5,6 kilométernyi modern kerékpárutat építenek ki a Balaton déli partján. A projekt részeként Szántódon, Zamárdiban és Balatonszárszón kerékpáros pihenőhelyet is kialakítanak.

A turistaszezont követően, ősszel dolgoznak majd a Zamárdi-Balatonszárszó kerékpárút munkálatain, mely a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában készül el.

A Balatoni Bringakör fejlesztéséhez tartozó kerékpárútprojekt EU-s támogatással készül el, 510 millió forintból. Az összesen 5,6 kilométernyi kerékpárút elkészítését a Reaszfalt Kft. vállalta el. 

Fotó: Shutterstock

A magyarepitok.hu cikke szerint Zamárdiban a Margó Ede sétány melletti ingatlanon és a Szent István utca mellett részben új kétirányú pályát építenek, részben egyesített gyalog- és kerékpárutat alakítanak ki, illetve járdákat újítanak fel.

Szántódon a Móricz Zsigmond utca és a Szent István utca mellett gyalog- és kerékpárutakat építenek ki. A két településen összesen 2,53 kilométernyi pályát adnak át.

Balatonszárszón egy külön alprojektben dolgozik a Reaszfalt: itt a Mikszáth Kálmán utcában és a Jókai Mór utcában alakítanak ki nyitott kerékpársávot az eddig használt burkolat kiszélesítével, illetve egy biciklis pihenőhelyet is kiépítenek. Szárszón 3,07 kilométernyi új kerékpárút készül el.

Neked ajánljuk
Ingyenes tanfolyam indul Ausztriában kisiskolás biciklistáknak Hamarosan négy új szakasszal is bővülhet az EuroVelo-hálózat Budapesten Fürdésre még nem jó: hidegebb a Balaton vize az ilyenkor megszokottnál Félmillió forint értékben kapott diagnosztikai eszközt a Hetényi Géza Kórház 2026-ban mutatják be az utolsó belső égésű motoros Audikat
Tovább a forrásra: magyarepitok.hu
Vissza
Hírfolyam