2021. május 6., Frida, Ivett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új fizetési megoldást vezetett be a Mol a villanyautók töltésére

Elérhető a MOL Plugee alkalmazás, amellyel egyszerűbben, gyorsabban és kedvezményesebb áron lehet használni az elektromos töltőket. Az applikációt elsőként Magyarországon vezette be a vállalat, és egy újfajta, az autók villamosenergia-felvételi képességét figyelembe vevő fizetési megoldást tesz lehetővé.

A Mol elektromosautó-tulajdonosok körében végzett reprezentatív online felméréséből kiderült, hogy 10-ből 6 válaszadó egyértelműen az alacsony fenntartási költségek miatt használ elektromos autót, és minden második válaszadónak fontos szempont az autó környezetbarát mivolta is.

Az e-autó-tulajdonosok többsége a fogyasztásalapú (kWh) fizetési megoldást preferálja, de sokan választanák a kombinált, kWh- és percalapú fizetési megoldást is. Ezekre a felhasználói igényekre reagálva fejlesztette ki a magyar olajvállalat a MOL  Plugee alkalmazását, és ezentúl – a továbbra is választható fix töltési díj mellett – az applikáció révén a felvett energia mennyiségétől (Ft/kWh), a töltőtípustól (AC/DC), valamint kisebb részben a töltés időtartamától (Ft/perc) függően alakulnak a díjak.

Fotó: Shutterstock

Az Android és iOS készülékeken elérhető alkalmazásnak köszönhetően

az e-autósok látni fogják valamennyi töltő esetében a kihasználtságok alakulását, vagy különböző okostöltési funkciók révén a mobiljukon követhetik nyomon, hogy áll az autó töltése, hol található a környéken szabad e-töltő,

sőt, egy központi fiókot létrehozva egy teljes autóflotta töltése is egyszerűen megoldható mostantól. Kérdések, hibaelhárítások esetére pedig 0-24 órás ügyfélszolgálatot biztosít a MOL Plugee.

A cég kutatásából a többi között az is kiderült, hogy a válaszadók több mint fele (67%)  akár külföldre is utazna elektromos autóval.

Erre pedig hamarosan minden lehetőségük meglesz, hiszen a Mol jelenleg a régió 6 országában 104, Magyarországon pedig 37 töltőt üzemeltet, ezek száma hétről hétre emelkedik. 2020 végére 200 töltő lesz a régióban, így hamarosan a cseh határtól az Adriáig vagy a Fekete-tengerig is kényelmesen lehet villanyautózni. Ezen felül a NEXT-E program többi konzorciumi partnere – az E.ON, a HEP, a Petrol, a BMW és a Nissan – is további töltőket telepít a régió hat országában (Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Magyarország és Románia), így összesen 252 elektromos töltő lesz a térségben, 70-80 km-re egymástól.

A Plugee applikációt a felsorolt országok mindegyikében bevezeti a Mol az elkövetkezendő hónapokban, így a villanyautósok egyetlen alkalmazással utazhatnak egész Közép-Kelet-Európában.

Az applikáción vagy a weben keresztül töltő regisztrált felhasználók 2020. szeptember 1-ig egységesen 99 Ft/kWh-ért használhatják bármelyik Plugee elektromos töltőt. Szeptember 1-től pedig a következőképpen alakulnak az árak: 

Fotó: Mol
Neked ajánljuk
Vízutánpótlás és elektromos hajtás – Tart a Zöld város program Debrecenben A magyar fogyasztók is szívesen áldoznak a környezet megóvására Pénzzel motiválná dolgozóit aktívabb életmódra a Kometa Komplex vízvédelmi fejlesztések valósultak meg szerb–magyar együttműködésben A tüzelőanyagok elfüstölését is száműznék a reklámblokkokból
Tovább a forrásra: mol.hu
Vissza
Hírfolyam