2021. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Átadták Hajdúszoboszló első villámtöltőjét

Hajdúszoboszlón az élmény- és termálfürdő egyik bejáratával szemben 3 csatlakozós, 50 kW-os DC és 22 kW-os AC elektromosautó-töltőállomást helyeztek üzembe, amely fizetős rendszerben, kedvező árakon áll a helyi és átutazóban lévő villanyautósok rendelkezésére.

Hajdúszoboszló első villámtöltője Fotó: villanyautosok.hu

A készülékhez két parkolóhely tartozik, és a szolgáltatás 24 órában elérhető. A helyszínen töltés közben korlátlan, ingyenes wifire kapcsolódhatunk, melynek segítségével akár filmet, videót is nézhetünk, amíg autónk feltöltődik. A készülék indításához a helyszínen egy okostelefonra és egy QR-kód-olvasó alkalmazásra lesz szükségünk, vagy a www.teapont.hu webes felületről QR-kód nélkül is elindíthatjuk az oszlopot. Első alkalommal meg kell adnunk a számlázási és bankkártyaadatainkat, ezeket el is menthetjük, sőt még RFID-kártyát is hozzárendelhetünk, hogy később egyszerűbb és gyorsabb legyen az indítás a szolgáltató bármely töltőoszlopán.

A töltés ára Hajdúszoboszlón az 50 kW-os DC csatlakozók bármelyikén 90 Ft/kWh + 5 Ft/perc, a 22 kW-os AC csatlakozón pedig 75 Ft/kWh + 1 Ft/perc. Indíthatunk eseti töltést vendégként, számlázási adataink elmentése nélkül, ekkor előre ki kell választanunk a maximális összeget, amennyiért tölteni szeretnénk: 1000, 2000, 3000 vagy 9000 forintos opciók közül választhatunk, melyet a rendszer előre zárol bankkártyánkon, és ha elértük az összeget, a töltés automatikusan leáll. Ha kevesebbért töltöttünk, csak a pontos összeget vonják le, a többit felszabadítják és visszakapjuk. Az elektronikus számlát a töltés végén e-mailben küldik meg a megadott címünkre.

Regisztrált felhasználóként nincs előre foglalás, csak a töltés végén a pontos összeget vonják le, és a számla ugyanúgy e-mailben érkezik. A regisztrációt ide kattintva előre is el lehet végezni, így a helyszínen ezzel már nem kell bajlódni.

A készülék üzemeltetője a Sarkcsillag Invest Kft., egy hajdúszoboszlói székhelyű családi vállalkozás, amelynek tagjai letették voksukat a megújulóenergia-termelés és a villanyautózás mellett. A család elkötelezettségét az is mutatja, hogy a két elektromos autójukkal már egész Európát bejárták, és 1 év alatt több mint 60 000 km-t tettek meg. Így összegyűjtött felhasználói tapasztalatukra is támaszkodva kezdték el felépíteni TEA márkanév alatt elektromosautó-töltőhálózatukat Magyarországon. 

A TEA hálózat célja, hogy a villanyautósok mobilitása ne legyen kérdés a jövőben.

Neked ajánljuk
3 év, 40 ezer kilométer villanyautóval Magyarországon Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Sorozatgyártásra kész az ultrarcuki elektromos minijármű Egységes töltőkkel csökkentené a kényelmetlenséget és a készülékek környezeti lábnyomát az unió Látványos installáció derített fényt a telepes medúzák megejtő és pótolhatatlan világára
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam