2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Villanykút nyílt Nagy-Britanniában

A Gridserve megnyitotta az első, kizárólag elektromosságot használó töltőállomását Nagy-Britanniában. A vállalat azt tervezi, hogy a következő öt évben száz különböző helyszínen üzemel be ilyen állomást.

A Gridserve szerint 20 perc alatt 322 kilométerre elegendő töltöttséget biztosít a helyszínen található 36 töltőállomás mindegyike. Mint kiderült, a világon eddig ez a legolcsóbb, ultranagy teljesítményű töltőállomás, ahol már nagyjából 10 fontért (4 ezer forintért) fel lehet tölteni az elektromos járművet.

Az állomás napenergiával működik, valamint üzemel hozzá kapcsolódóan egy 6 megawattórás akkumulátor, amely segíti az áramellátást csúcsidőben. Mindemellett, esténként, amikor kevés a fény, és napelemek nem termelnek elektromosságot, akkor az akkumulátor

több mint 38 ezer kilométerre elegendő energiát tud tárolni, ezzel biztosítva a folyamatos ellátást.

Fotó: Gridserve

Nem Nagy-Britannia az első ország, ahol van kizárólag elektromosságot használó töltőállomás. Tavaly az Egyesült Államokban egy marylandi benzinkút lecserélte az összes tradicionális kútját elektromos állomásokra.

Neked ajánljuk
Mostantól környezetbarát útvonalakat is kínál a Google-térkép 3 év, 40 ezer kilométer villanyautóval Magyarországon A brit reklámhatóság megelégelte az alaptalan öntömjénezést Ekkora felületet kellene befedni napelemmel, hogy fedezze az emberiség energiaigényét A közgazdasági szemléletnek át kell alakulnia
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam