2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Villanykút nyílt Nagy-Britanniában

A Gridserve megnyitotta az első, kizárólag elektromosságot használó töltőállomását Nagy-Britanniában. A vállalat azt tervezi, hogy a következő öt évben száz különböző helyszínen üzemel be ilyen állomást.

A Gridserve szerint 20 perc alatt 322 kilométerre elegendő töltöttséget biztosít a helyszínen található 36 töltőállomás mindegyike. Mint kiderült, a világon eddig ez a legolcsóbb, ultranagy teljesítményű töltőállomás, ahol már nagyjából 10 fontért (4 ezer forintért) fel lehet tölteni az elektromos járművet.

Az állomás napenergiával működik, valamint üzemel hozzá kapcsolódóan egy 6 megawattórás akkumulátor, amely segíti az áramellátást csúcsidőben. Mindemellett, esténként, amikor kevés a fény, és napelemek nem termelnek elektromosságot, akkor az akkumulátor

több mint 38 ezer kilométerre elegendő energiát tud tárolni, ezzel biztosítva a folyamatos ellátást.

Fotó: Gridserve

Nem Nagy-Britannia az első ország, ahol van kizárólag elektromosságot használó töltőállomás. Tavaly az Egyesült Államokban egy marylandi benzinkút lecserélte az összes tradicionális kútját elektromos állomásokra.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam