2021. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megalakult a Jövő Mobilitása Szövetség

Húsz hazai és nemzetközi vállalat megalapította a Jövő Mobilitása Szövetséget, amelynek kiemelt célja a fenntartható közlekedési megoldások és innovációk bemutatása, fejlesztése, az érintett hazai piaci szereplők szakmai képviselete – jelentette be Pukler Gábor, a szövetség elnöke.

Pukler Gábor elmondta, hogy a szövetség fő feladatának tekinti az iparág szakmai érdekeinek hazai és nemzetközi képviseletét, az edukációt, javaslataikkal a szabályozó hatóságok támogatását, a fenntartható fejlődés elősegítését, az alternatív hajtású közlekedési megoldások elterjesztésében való részvételt.

Kiemelte, a szövetség stratégiája három pillére: az edukáció és környezet, az együttműködés, valamint az élhető környezet.

Pukler Gábor kifejtette, a szabályozás és a kialakult gyakorlat összhangját szeretnék elérni.

A szövetség elnöke kiemelte: kezdeményezni fogják egyebek közt a mobilitási eszközök otthontöltési feltételeinek kialakítását, a teljes körű és átlátható elszámolhatóság megteremtését, például az elektromosautó-használati költségek elszámolhatóságának biztosítását. Piackutatást végeznek a jelenleg használt eszközök és a későbbi mobilitási igények feltérképzésére, országos bemutatókat, témaheteket szerveznek az alternatív közlekedés fontosságáról. 

Fotó: Shutterstock

Pukler Gábor rámutatott arra, hogy a szervezet a következő három évben olyan kulcsfontosságú fejlesztéseken dolgozik majd, mint

az elektromosjármű-töltő hálózat országos lefedettségének előmozdítása, a kapcsolódó töltési rendszerek átjárhatósága vagy a közösségi közlekedést kiegészítő utolsó kilométeres megoldások elterjesztése, a járműmegosztó szolgáltatások elterjedésének és szabályozottságának elősegítése.

Céljuk az is, hogy az elektromosautó-vezetés beépüljön a járművezetői oktatásba.

A Jövő Mobilitása Szövetség a fenntartható és innovatív közlekedésért szervezetet a BÉFLEX, a Blinkee.city, a Driving Camp, az E.ON Hungária, az Elektromotive Hungaria, az Environmental Research Institute, a Gerinfo, a H1 Systems, a Hyunday, az Innoplace, a KIA Motors, a KPMG, a Mercarius Flottakezelő, a Neosoft, a Nissan, az OTP Mobil, a Pappas Auto, a Porsche Hungária, a Posta Biztosító és a Vodafone alapította, majd első körben csatlakozott az MVM Csoport, a MÁV Szolgáltató, a ShareNow és a GreenGo is.

Neked ajánljuk
Olyan kisautóra vágytál, amely parkoláskor még kisebb lesz? A globális felmelegedés több vesebetegséghez vezethet A fenntarthatóság jegyében visszavásárolja a használt gyerekbútorokat az IKEA Kapszulákból származó kávézacc táplálja a pannonhalmi levendulamezőket Nem elég megvenni, használni is tudni kell az energiatakarékos gépeket
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam