2021. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Különleges töltőoszlopok várják a villanyautósokat Leányfalun

Átadták Magyarország első, multimédiás felülettel ellátott elektromosautó-töltő berendezését, amely az ALTEO energetikai szolgáltató és kereskedő vállalat elektromobilitási üzletágát képviselő ALTE-GO, valamint az Elektromotive Hungaria Kft. együttműködésében valósult meg Leányfalun. 

A leányfalui termálfürdő előtti parkolóban elhelyezett töltőoszlop már több mint egy hete tesztüzemben működik,

eleinte ingyenesen használhatják a villanyautósok, márciustól pedig 99 Ft/kWh-s díj mellett, amelyhez 3 órán túli töltés esetén percdíj is hozzáadódik a felesleges helyfoglalás elkerülése miatt.

Fotó: villanyautosok.hu

A „villanykút” egyszerre két járművet képes kiszolgálni AC-hálózaton, a maximálisan elérhető teljesítmény pedig csatlakozónként 22 kW.

„A Magyar Fürdőszövetség együttműködésével létrejött beruházással már a világjárvány utáni időkre, az idegenforgalom újbóli megélénkülésére is készülünk” – idézte Leányfalu polgármesterét, Adorján Andrást a villanyautosok.hu. 

A berendezést egy 55 colos érintőképernyő díszíti, mely nemcsak magyarországi viszonylatban egyedülálló, de még világviszonylatban sem gyakori. Ez egyrészt lehetőséget nyújt települési információk interaktív megosztására a lakossággal és az idelátogatókkal, másrészt a hirdetések megjelenítése által üzletileg fenntarthatóbbá teszi a töltő üzemeltetését.

Neked ajánljuk
További intézkedésekre lesz szükség az uniós klímacélok teljesítéséhez Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam