2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyre népszerűbb a kerékpáros közlekedés Bécsben

A hideg ellenére is egyre többen kerékpároznak Bécsben: tavaly november óta több mint 20 százalékkal nőtt a biciklisek száma az osztrák fővárosban. A kerékpáros infrastruktúra fejlesztésére a város évente húszmillió eurót különít el.

Az Osztrák Közlekedési Klub (VCÖ) 13 fővárosi kerékpáros mérőállomásának adatai szerint tavalyhoz képest 20,5 százalékkal bicikliztek többen idén novemberben.

Ez a legmagasabb novemberi érték, mióta ilyen jellegű méréseket végeznek: ez összesen 548 942 kerékpárost jelent. 

Fotó: Shutterstock

A biciklisek számának leglátványosabb emelkedését a Duna-csatornánál figyelték meg, ahol kétszer annyian kerékpároztak, mint tavaly novemberben.

A wienzeilei mérőállomáson a második legnagyobb, 90 százalékos növekedést mértek, ami azt jelenti, hogy 1212-vel többen ültek biciklire. Az operngassei mérések azonban csökkenést mutattak, aminek az oka valószínűleg a Bécsi Műszaki Egyetem távoktatásra való átállása.

A lakosság növekvő kerékpározási igényének kielégítésére szolgáló infrastrukturális fejlesztésekre a bécsi városvezetés évente 20 millió eurót különít el. Az Osztrák Közlekedési Klub a parkoló autók által elfoglalt helyek nagy részét is a biciklisek és gyalogosok számára tartaná fenn.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: eurocommpr.at
Vissza
Hírfolyam