2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Triplázik a Volvo

A Volvo bejelentette, hogy 2022-re a jelenlegi több mint háromszorosára növeli Recharge típusjelzésű modelljeinek gyártási kapacitását a genti gyárában – ez a teljes kapacitás mintegy 60 százalékát jelenti. 

A Volvo a tisztán elektromos, és plug-in hibrid meghajtású járművek egyre erősödő népszerűségével indokolja a döntést – 2020-ban ugyanis több mint kétszer akkora részesedést hasítottak ki maguknak a hálózatról tölthető modellek a vállalat összes értékesítésén belül, mint egy évvel korábban.

A gyártási kapacitás bővítését új modellek bevezetése is indokolja:

az üzem jelenleg második tisztán elektromos modelljének termelésére készül, amely március 2-án mutatkozik be, és ha minden jól megy, akkor még az idén felkerül a gyártósorra.

Fotó: Shutterstock

Az új reménység is a CMA-padlólemezre épül, de áramvonalasabb formával ruházzák fel, mint a márka első villanyautóját, az XC40 P8 Recharge kompakt crossovert. 

A Volvo egyébként 2025-re az összes eladott autójának a felét belső égésű motor nélkül szeretné vásárlói számára leszállítani, a többit pedig hibridek adják majd.

Neked ajánljuk
3 év, 40 ezer kilométer villanyautóval Magyarországon Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Nagyot gyorsult a zöld rendszámos autók regisztrációja Ekkora felületet kellene befedni napelemmel, hogy fedezze az emberiség energiaigényét A közgazdasági szemléletnek át kell alakulnia
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam