2021. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb villanykutakat telepített a Mol

Az olajvállalat 14 elektromos töltővel bővítette hazai töltőhálózatát, így már 71 elektromos töltőt üzemeltet országszerte. A társaság a NEXT-E projekt részeként az elmúlt hetekben a legforgalmasabb autópályák mentén telepített villanykutakat. 

A cég a többi között az M1–M7 bevezető szakaszán lévő budaörsi Mol-töltőállomáson, az M1-es autópálya mentén a mosonmagyaróvári jobb oldali pihenőhelyen, az M3-as autópályán a Rekettyés pihenőhely mindkét oldalán, az M5-ös autópálya két oldalán Kecskemétnél és Szatymaznál, az M7-es autópályán a balatonlellei pihenőhely mindkét oldalán, Fülénél szintén mindkét oldalon, valamint Budaörsön a Garibaldi utcában és a Balatonkeresztúron lévő Mol-benzinkúton telepítette az új töltőket.

Fotó: MOL

Közleményük szerint a magyarországi töltőhálózat mellett a Mol konzorciumi partnereivel hat országon átívelő – Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Magyarország és Románia – régiós hálózatot hoz létre az Európai Unió által támogatott NEXT-E projekt keretében.

A jelenlegi hálózat 161 elektromos töltőből áll a régióban. A tervek szerint 2021 végére már a Mol-benzinkutak 10 százaléka, mintegy 200 töltőállomás rendelkezik majd elektromos töltővel.

Neked ajánljuk
3 év, 40 ezer kilométer villanyautóval Magyarországon Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Óvatosan állt neki a Ford, de most felgyorsítják az elektromos pick-up gyártását A klímaváltozás növeli a súlyos aszályok gyakoriságát Európában Egy estére akár biokutatók is lehetünk
Tovább a forrásra: 10perc.hu
Vissza
Hírfolyam