2022. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb villanykutakat telepített a Mol

Az olajvállalat 14 elektromos töltővel bővítette hazai töltőhálózatát, így már 71 elektromos töltőt üzemeltet országszerte. A társaság a NEXT-E projekt részeként az elmúlt hetekben a legforgalmasabb autópályák mentén telepített villanykutakat. 

A cég a többi között az M1–M7 bevezető szakaszán lévő budaörsi Mol-töltőállomáson, az M1-es autópálya mentén a mosonmagyaróvári jobb oldali pihenőhelyen, az M3-as autópályán a Rekettyés pihenőhely mindkét oldalán, az M5-ös autópálya két oldalán Kecskemétnél és Szatymaznál, az M7-es autópályán a balatonlellei pihenőhely mindkét oldalán, Fülénél szintén mindkét oldalon, valamint Budaörsön a Garibaldi utcában és a Balatonkeresztúron lévő Mol-benzinkúton telepítette az új töltőket.

Fotó: MOL

Közleményük szerint a magyarországi töltőhálózat mellett a Mol konzorciumi partnereivel hat országon átívelő – Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Magyarország és Románia – régiós hálózatot hoz létre az Európai Unió által támogatott NEXT-E projekt keretében.

A jelenlegi hálózat 161 elektromos töltőből áll a régióban. A tervek szerint 2021 végére már a Mol-benzinkutak 10 százaléka, mintegy 200 töltőállomás rendelkezik majd elektromos töltővel.

Neked ajánljuk
Jön a hidrogén a hazai vasúti közlekedésben is? Hamarosan új jegytípusok érkeznek a BKK mobiljegy-applikációjába A padlástól csaknem a pincéig napelemekbe burkolnak egy tajvani épületet Érdekes animáció készült arról, hogyan lélegzik a Föld (videóval) Ismét előkelő helyen végzett a fenntarthatósági listán a Schneider Electric
Tovább a forrásra: 10perc.hu
Vissza
Hírfolyam