2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már BKK-sok tesztelik a budapesti közbringák új generációját

A Budapesti Közlekedési Központ csütörtökön közleményben tudatta az MTI-vel, hogy megkezdték a megújult Mol Bubi közbringarendszer tesztelését: először a BKK száz munkatársa fogja kipróbálni 230 biciklivel, majd később nőni fog a tesztelők száma.

A cég dolgozói első lépésben megvizsgálják a regisztrációs és bérlési folyamatokat, illetve ellenőrzik az adatkommunikációs kapcsolatot. Ha minden rendben ment, vagy a tesztek során észlelt hibákat kijavították, akkor jön a próbaüzem második szakasza. Ebben már kétszáz tesztelő fogja valószerű helyzetekben, komolyabb terhelés mellett figyelni a működés során jelentkező esetleges hibákat. Az „éles” indulás feltétele az, hogy több napon keresztül hibamentesen működjön a rendszer – hangsúlyozta a BKK.

Közölték azt is, hogy hét évvel a fővárosi közbringarendszer indulása után nemcsak a Mol Bubi arculata, hanem maga a szolgáltatás is megújul. Ezerkétszáz új, az eddigieknél 3,1 kilogrammal könnyebb kerékpár érkezik Budapestre.

A BKK számára kiemelten fontos, hogy egy hibamentesen működő rendszert adjon át a fővárosiaknak Fotó: BKK

A bicikliket fújt, defekttűrő gumikkal szerelik fel, valamint egyszerűbb használatot biztosító okoslakat és praktikus mobiltartó is lesz rajtuk. A rendszerhez felhasználóbarát új weboldal és applikáció készül, és új, megfizethető díjszabás is várható, illetve megszűnik a kauciós díj is – sorolta a BKK.

A vezess.hu korábban már kipróbálta a Bubi 2.0-t, az élményeikről itt számoltak be. A cikkből sok érdekes részlet kiderül az új Bubi gyártásáról és születési helyéről, Csepelről is. 

Neked ajánljuk
50 új bringával bővült a MOL-Bubi Legyen a közösségi közlekedés élmény: nosztalgiavillamosok a világ egyik legszebb vonalán Bringabérletet kaptak a mentők ajándékba A klímaváltozás nem veszélyezteti az emberiség jóllétét? A tudósok 99,9 százaléka szerint az emberi tevékenység felelős a klímaváltozásért
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam