2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Föld napja után jön a gyalogosok és biciklisek hétvégéje

Csütörtökön az autósok utazhattak ingyen a BKK járatain, a Föld napját követő hétvégén pedig több fővárosi útszakaszt is elzárnak a forgalom elől, és ezzel két napra átadnak a sétálóknak, valamint a bringát, rollert vagy egyéb alternatív közlekedési eszközt használóknak. A cél egy egészségesebb Budapest.

Április 24-én és 25-én a gyalogosok és a kerékpárral vagy rollerrel közlekedők a pesti rakpart mellett a Kós Károly sétány–Andrássy út–József Attila utca (Széchenyi tér) szakaszt is birtokba vehetik.

Az útszakasz szombat reggel 5 óra és vasárnap este 22 óra között áll nyitva a mozogni vágyók előtt – adta hírül a BKK a honlapján.

A Földet és az emberiséget fenyegető klímaváltozást a levegőbe kerülő üvegház hatású gázok – köztük a szén-dioxid – okozzák Fotó: BKK

„Föld napja. Óvjuk jobban!” – ez a felirat volt olvasható csütörtökön a BKK közterületi kijelzőin. Budapesten a károsanyag-kibocsátás negyedéért az autóforgalom felel.

A BKK a környezet védelmére és saját egészségük megóvására buzdítja a rendszeresen autóval közlekedőket. Egyúttal arra ösztönzi őket, hogy használják a koronavírus-járvány idején is biztonságos közösségi közlekedést, vagy válasszanak egyéb, alternatív közlekedési eszközt úti céljuk eléréséhez.

Az autót felváltó alternatív mobilitási lehetőségeknek nemcsak társadalmi, hanem környezeti hasznuk is van: csökken a zajszennyezettség, javul a levegő minősége, és élhetőbbé válnak a zsúfolt útszakaszok.

A BKV Zrt. a Facebookon mutatja be a közösségi közlekedés előnyeit Fotó: BKV Zrt./Facebook.com

A BKK szolgáltatója, a BKV Zrt. a közösségi felületein mutatja be, miért környezetkímélőbb villamossal, metróval, trolival vagy akár busszal közlekedni, mint autóval. Emellett a BKK-hoz hasonlóan olyan budapesti és főváros közeli kirándulóhelyeket ajánl, amelyek elérhetők közösségi közlekedéssel.

Neked ajánljuk
Egykor szinte Velence, ma Budapest, méghozzá két keréken Annyian vennének biciklit, hogy új márkák is megjelentek a hazai piacon A nagyvárosokban a dugók miatt a leggyorsabb közlekedési eszköz a bicikli A klímaváltozás nem veszélyezteti az emberiség jóllétét? A tudósok 99,9 százaléka szerint az emberi tevékenység felelős a klímaváltozásért
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam