2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Föld napja után jön a gyalogosok és biciklisek hétvégéje

Csütörtökön az autósok utazhattak ingyen a BKK járatain, a Föld napját követő hétvégén pedig több fővárosi útszakaszt is elzárnak a forgalom elől, és ezzel két napra átadnak a sétálóknak, valamint a bringát, rollert vagy egyéb alternatív közlekedési eszközt használóknak. A cél egy egészségesebb Budapest.

Április 24-én és 25-én a gyalogosok és a kerékpárral vagy rollerrel közlekedők a pesti rakpart mellett a Kós Károly sétány–Andrássy út–József Attila utca (Széchenyi tér) szakaszt is birtokba vehetik.

Az útszakasz szombat reggel 5 óra és vasárnap este 22 óra között áll nyitva a mozogni vágyók előtt – adta hírül a BKK a honlapján.

A Földet és az emberiséget fenyegető klímaváltozást a levegőbe kerülő üvegház hatású gázok – köztük a szén-dioxid – okozzák Fotó: BKK

„Föld napja. Óvjuk jobban!” – ez a felirat volt olvasható csütörtökön a BKK közterületi kijelzőin. Budapesten a károsanyag-kibocsátás negyedéért az autóforgalom felel.

A BKK a környezet védelmére és saját egészségük megóvására buzdítja a rendszeresen autóval közlekedőket. Egyúttal arra ösztönzi őket, hogy használják a koronavírus-járvány idején is biztonságos közösségi közlekedést, vagy válasszanak egyéb, alternatív közlekedési eszközt úti céljuk eléréséhez.

Az autót felváltó alternatív mobilitási lehetőségeknek nemcsak társadalmi, hanem környezeti hasznuk is van: csökken a zajszennyezettség, javul a levegő minősége, és élhetőbbé válnak a zsúfolt útszakaszok.

A BKV Zrt. a Facebookon mutatja be a közösségi közlekedés előnyeit Fotó: BKV Zrt./Facebook.com

A BKK szolgáltatója, a BKV Zrt. a közösségi felületein mutatja be, miért környezetkímélőbb villamossal, metróval, trolival vagy akár busszal közlekedni, mint autóval. Emellett a BKK-hoz hasonlóan olyan budapesti és főváros közeli kirándulóhelyeket ajánl, amelyek elérhetők közösségi közlekedéssel.

Neked ajánljuk
Keddtől csütörtökig tart az országos Zebra akció Bringaponttal és napelemparkkal is zöldül a KÖKI Biciklis rekordot hozott a 2022-es május Budapesten Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam