2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Oktatófilm a jövő generációjának a jövő mobilitásáról

Tavaly év végén alakult meg, és idén máris diákoknak szóló oktatófilmmel jelentkezett a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét alkalmából a Jövő Mobilitása Szövetség. Nem kell kínzó információcunamitól tartani, ugyanis a kisfilmben egy ötletes kihívás keretében valósul meg a szemléletformálás.

2020 decemberének közepén járta be a magyar sajtót a hír, hogy húsz hazai és nemzetközi vállalat megalapította a Jövő Mobilitása Szövetséget. Ahogy akkor mi is beszámoltunk róla, Pukler Gábor elnök azt nyilatkozta, a szövetség fő feladatának tekinti az iparág szakmai érdekeinek hazai és nemzetközi képviseletét, az edukációt, a szabályozó hatóságok döntéstámogatását, a fenntartható fejlődés elősegítését és az alternatív hajtású közlekedési megoldások elterjesztésében való aktív részvételt.

A Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét egy olyan komplex szemléletformálási program, amely a diákokat szólítja meg iskolai és iskolán kívüli tanórákkal, aktivitásokkal.

A  témahét alkalmából a Jövő Mobilitása Szövetség oktatófilmjét országszerte számos iskolában levetítették.  „Edukációs céllal mutatja be a városi és elővárosi elektromobilitási lehetőségeket, a közösségi közlekedési megoldásokat, carsharinget – mindezt a zéró károsanyag-kibocsátás jegyében” – írta róla a csaknem 39 perces videót olvasóival is megosztó raketa.hu.

A film április 20. óta látható a Jövő Mobilitása Szövetség YouTube-csatornáján:

Az oktatófilm szórakoztató formában, egy kihívás keretei közé illesztve a témát, kamasz hősökkel mesél a kibocsátásmentes közlekedésről Forrás: Jövő Mobilitása Szövetség/YouTube.com
Neked ajánljuk
A fecskék – A természetről, gyerekeknek (animáció) Gyógynövények használata az indiánok bölcsességével Mikroműanyag-szűrőt házilag is készíthetünk, de jobb, ha kerüljük a műszálas anyagokat Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait
Tovább a forrásra: raketa.hu
Vissza
Hírfolyam