2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hogyan bringázz? – Kerékpáros tévhitek (1. rész)

A Magyar Kerékpárosklub Hogyan bringázz? címmel háromrészes videósorozatot készített – nem csak bringásoknak! A filmecskék a bicajozás írott és íratlan szabályairól, tévhitekről, mindennapos bringás élethelyzetekről és autósok, biciklisek, valamint gyalogosok harmonikus együttműködéséről szólnak.

„Rengetegen szeretnének kerékpárra váltani, hogy elkerüljék a fertőzéseket, egészségesen, gyorsan, szabadon, a környezetet védve és parkolóhelyek keresésével többet nem vesződve mehessenek munkába, intézzék ügyeiket, vagy kikapcsolódjanak. Sokan pedig autót vezetve szeretnének jobban vigyázni a kerékpárral közlekedőkre. Nekik szól a Magyar Kerékpárosklub új videósorozata” – írja a Kerékpárosklub a szervezet honlapján. A videókkal abban szeretnének segíteni a biciklistáknak, hogy magabiztosabban vehessenek részt a közlekedésben.

Kerékpáros-forgalom a Bem rakparton 2020 decemberében Fotó: Halász Áron/Magyar Kerékpárosklub

A sorozat első részében a kerékpározással kapcsolatos legjellemzőbb tévhiteket igyekeznek eloszlatni a videók készítői. Olyan hiedelmeket hoznak ki a fényre, és vizsgálnak meg világosban, mint például: Valóban veszélyes-e bicajozni? Valóban két teljesen elkülönült csoportot alkotnak biciklisták és autósok? Tényleg csak spéci biciklis cuccokban lehet biciklizni? A kerékpár csak sporteszköz, vagy sporteszköz és közlekedési eszköz is egyben?

A videó a Kerékpárosklub YouTube-csatornáján látható.

Hogyan bringázz? – Kerékpáros tévhitek (1. rész) Forrás: Magyar Kerékpárosklub/YouTube.com
Neked ajánljuk
Kiállítással köszönti a Budapesti Történeti Múzeum a Giro d'Italiát Június 2-ig bárki beleszólhat, merre terjeszkedjen a MOL Bubi Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert Izgalmas programokkal készül a Zöld hétre az egri egyetem
Tovább a forrásra: kerekparosklub.hu
Vissza
Hírfolyam