2021. augusztus 2., Lehel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A hatodik fordulójához ért az e-biciklik vásárlását támogató pályázat

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlése szerint az elektromos kerékpárok vásárlását támogató pályázat a hatodik fordulójához ért május elején, könnyítettek az ügyintézésen is. A kormány eddig nagyjából 3500 elektromos rásegítésű bicikli beszerzését támogatta, közel 376 millió forintból.

Ahogy Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára elmondta:

„A kormány számára a teremtett világ védelme nemcsak egy jelszó, hanem valódi küldetés, ezért is alkottuk meg és hajtjuk végre a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervet, amelynek fontos része a közlekedés zöldítése. Az elektromos kerékpárok vásárlását segítő pályázat célja, hogy csökkentse a munkavállalók autóhasználatát, és egészséges, környezetkímélő kerékpározásra ösztönözze a magyar embereket a hétköznapokban is.”

Május 3-án reggel 8 órakor indult az 1 milliárd forintos keretösszegű pályázat hatodik szakasza.

A pályázat célja, hogy csökkentse a munkába járók autóhasználatát Fotó: Shutterstock.com

A támogatás maximális mértéke a vételár 50 százaléka, pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer forint, nyomatékszenzoros kerékpárok esetében pedig legfeljebb 150 ezer forint – közölte az államtitkár a tárca közleményében az MTI híradása szerint.

A dokumentumokat ebben a fordulóban 2021. május 7-én éjfélig lehet benyújtani.

Ahogy arról korábban már mi is beszámoltunk, idén tavasztól egyszerűsödött a pályázatok elszámolásának folyamata, valamint az adminisztrációs terhek is csökkentek. A részletekről az IFKA honlapján érhető el bővebb tájékoztatás.

Neked ajánljuk
Meghitt, zöld és innovatív megoldást kínál Bécsben egy temetkezési vállalkozás Saját emojit kapnak a villanyautók, de hogy milyet, az rajtad is múlhat Nem csak fertőtlenítőszerrel segített a járvány idején a Mol Elbírálták a Zöld Busz Program első pályázatait Szélsőségesen alacsony a Nagy-sóstó vízszintje, beavatkozásra van szükség
Tovább a forrásra: MTI/IFKA
Vissza
Hírfolyam