2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Olcsóbb és könnyebben hozzáférhető lesz az új Bubi

Defekttűrő, fújt gumik, okoslakat, új csengő, praktikus mobiltartó, átalakított váz, egyszerűbb ülésmagasság-állítás, könnyebb dokkolás, felhasználóbarát applikáció és az örök almazöld szín – azt már tudjuk, milyen lesz az új Bubi. De mennyibe fog mindez kerülni? A BKK bemutatta a friss árszabást.

Bár – ahogy erről nemrég mi is hírt adtunk – még javában tesztelik az új Mol Bubit a BKK dolgozói, de a megújult budapesti közbringa-szolgáltatás árszabását már sikerült véglegesíteniük. Megszűnik a kaució, kedvezőbb lesz a bérletek ára, bérlet nélkül vagy túlhasználat esetén pedig rugalmas, percalapú számlázást vezetnek be.

„A megújuló közbringarendszer árstruktúráját úgy dolgozták ki, hogy kedvező legyen a rendszeresen és a ritkábban kerekezők számára egyaránt”

– írja honlapján a BKK.

A megújult Mol Bubi Fotó: BKK

A rendszeres bubizóknak a bérlet éri meg

  • Egyhavi bérlet ára 500 forint.
  • Egyéves bérlet 5000 forintba kerül.
  • Bérlettel a bringák használatának első 30 perce korlátlan alkalommal díjmentes.
  • Bérlettel a harmincadik perc után, azaz túlhasználat esetén 20 forintot kell fizetni percenként (korábban az első fél óráért 500, a második fél óráért 1000 forintot kellett fizetni, azaz mostantól 34 perc bérletes bubizás 500 forint helyett 80 forintba kerül majd).

Az elmúlt évek felmérései szerint a Mol Bubival megtett utak túlnyomó része 7 és 11 perc közötti hosszúságú, azaz a bérletes kerekezők többségének nem kell majd túlhasználattal számolnia. Éves bérlet választása esetén pedig havonta alig több mint 400 forintra jön ki a közbringázás ára.

A rendszeres és az alkalmi bubizók is jól járnak Fotó: BKK

Percalapon alkalmi és átutazó bubizóknak

  • Nincs kaució.
  • Első használatkor 100 forintos egyszeri bankkártya-regisztrációs díjat kell fizetni, ez az első utazáskor felhasználható.
  • Minden megkezdett percért 20 forint használati díjat számol fel a rendszer.

A huszonötödik perc után már jobban megéri havi bérletet váltani 500 forintért.

Változás a közös bubizásban

Egy regisztrációval továbbra is három biciklit lehet felvenni, de a bérletes díjszabás csak egy Bubira vonatkozik, a másik két bubizó útjáért percalapon már az első perctől fizetni kell, 20 forintot percenként.

Neked ajánljuk
Újra bevetésen Budapest almazöld közbringái Újra bevetésen Budapest almazöld közbringái Nem gurulhatnak be többé Párizsba az idős dízelek és az agg benzinesek Áder János: a 21. század legfontosabb kérdése a víz Több mint egy évig vittek ebédet a rászorulóknak Kaposváron
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam