2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Olcsóbb és könnyebben hozzáférhető lesz az új Bubi

Defekttűrő, fújt gumik, okoslakat, új csengő, praktikus mobiltartó, átalakított váz, egyszerűbb ülésmagasság-állítás, könnyebb dokkolás, felhasználóbarát applikáció és az örök almazöld szín – azt már tudjuk, milyen lesz az új Bubi. De mennyibe fog mindez kerülni? A BKK bemutatta a friss árszabást.

Bár – ahogy erről nemrég mi is hírt adtunk – még javában tesztelik az új Mol Bubit a BKK dolgozói, de a megújult budapesti közbringa-szolgáltatás árszabását már sikerült véglegesíteniük. Megszűnik a kaució, kedvezőbb lesz a bérletek ára, bérlet nélkül vagy túlhasználat esetén pedig rugalmas, percalapú számlázást vezetnek be.

„A megújuló közbringarendszer árstruktúráját úgy dolgozták ki, hogy kedvező legyen a rendszeresen és a ritkábban kerekezők számára egyaránt”

– írja honlapján a BKK.

A megújult Mol Bubi Fotó: BKK

A rendszeres bubizóknak a bérlet éri meg

  • Egyhavi bérlet ára 500 forint.
  • Egyéves bérlet 5000 forintba kerül.
  • Bérlettel a bringák használatának első 30 perce korlátlan alkalommal díjmentes.
  • Bérlettel a harmincadik perc után, azaz túlhasználat esetén 20 forintot kell fizetni percenként (korábban az első fél óráért 500, a második fél óráért 1000 forintot kellett fizetni, azaz mostantól 34 perc bérletes bubizás 500 forint helyett 80 forintba kerül majd).

Az elmúlt évek felmérései szerint a Mol Bubival megtett utak túlnyomó része 7 és 11 perc közötti hosszúságú, azaz a bérletes kerekezők többségének nem kell majd túlhasználattal számolnia. Éves bérlet választása esetén pedig havonta alig több mint 400 forintra jön ki a közbringázás ára.

A rendszeres és az alkalmi bubizók is jól járnak Fotó: BKK

Percalapon alkalmi és átutazó bubizóknak

  • Nincs kaució.
  • Első használatkor 100 forintos egyszeri bankkártya-regisztrációs díjat kell fizetni, ez az első utazáskor felhasználható.
  • Minden megkezdett percért 20 forint használati díjat számol fel a rendszer.

A huszonötödik perc után már jobban megéri havi bérletet váltani 500 forintért.

Változás a közös bubizásban

Egy regisztrációval továbbra is három biciklit lehet felvenni, de a bérletes díjszabás csak egy Bubira vonatkozik, a másik két bubizó útjáért percalapon már az első perctől fizetni kell, 20 forintot percenként.

Neked ajánljuk
Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül Egyre többen bicajoznak Budapesten Sikeres és folytatódik a Vadvirágos Budapest program Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: bkk.hu
Vissza
Hírfolyam