2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Aktív Magyarország: négy hídon kel át az év kerékpárútja

A 2020 nyarán átadott, 4 hídon is áthaladó, a  természetes környezetbe belesimuló, Poroszlót Tiszafüreddel 6,5 kilométer hosszan összekötő kerékpáros útszakasz lett az Aktív Magyarország szavazásán az év kerékpárútja – 2976-ot gyűjtött be ez a látványos útvonal az összesen 11 596 szavazatból.

Alig maradt le, de szavazáson így már csak második helyezett lehetett a Deseda tó kerékpáros kör 2880 szavazattal. A harmadik helyet már lényegesen leszakadva, de azért magabiztosan zsebelte be a Oroszlány–Tatabánya kerékpárút, 892 voksot gyűjtve.

A szavazást május 10-én éjfélkor zárták le, a teljes rangsor megtalálható az Aktív Magyarország honlapján.

A 11 útvonalra összesen 11 596 voks érkezett.

A Poroszlót és Tiszafüredet összekötő kerékpárút lett az ország kedvenc bringaútja Fotó: Aktív Magyarország

Szintén az Aktív Magyarország weboldala segítségével megismerhetjük a díjnyertes szakasz teljes útvonalát is: a Tisza-tó Poroszló felőli gátjától induló útszakasz a főúttal párhuzamosan haladva látványos hidakkal szeli át az Eger- és a Szomorka-patakokat, majd először a Tisza folyón a főút hídjához rögzített új hídon, később az öblítőcsatorna felett kialakított holland típusú csapóhídon keresztülhaladva éri el Tiszafüredet, ahol új vasúti átjárókon keresztezi a Debrecen–Füzesabony, valamint a Karcag–Tiszafüred vasútvonalat, hogy végül csatlakozzon a városban meglévő kerékpáros hálózathoz.

„Az Aktív Magyarország közleménye szerint 2020-ban közel 100 000 kerékpáros haladt át
a Tisza-tavi kerékpáros hídon” 

írja a telex.hu a szavazásról tudósító cikkében. A híddal vált teljessé a kis Tisza-tó kör. A tó körbetekerése megfelelő felkészültséggel könnyen teljesíthető kihívás a kezdő bringásoknak is, hiszen a kerékpárút majdnem végig sík terepen vezet, közvetlenül a Tisza-tó festői szépségű tájai mellett.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam