2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újra bevetésen Budapest almazöld közbringái

Tavaly döntöttek a Mol Bubi közbringarendszer frissítéséről. 2020 novemberében ezért leállították a szolgáltatást, hogy pár hónappal később, 2021. május 20-án, csütörtökön kora délután a bicaj könnyebb, gyorsabb és praktikusabb, a bérlés és az applikáció pedig barátságosabb formában térjen vissza.

2020. év végén 2071 (régi) bicikliből állt a flotta, most 800-zal indul, és fokozatosan feltöltik 1200-ra. A Bubi-dokkolók megmaradtak városszerte – írta a telex.hu az Erzsébet téri újraátadóról beszámoló cikkében.

Az új Bubi külső vonásaiban megidézi elődjét, de könnyebb haladni vele, a bicikli gyorsabb és fordulékonyabb, a régi tömör gumik után az új, fújt gumik szinte surrannak az aszfalton.

„A kevlárbetétes gumik elég magas, 7-es szintű defektvédelemmel rendelkeznek, a gyártó szerint az ilyen gumi városi használat során tízévente kaphat defektet. Ha valakinél mégis bekövetkezne majd a defekt, akkor azt az utat nem kell majd kifizetni” – emelte ki a hírportál az átadón elhangzott információk közül.

A Mol Bubi kerékpár könnyebb, gyorsabb és praktikusabb, a bérlés és az applikáció pedig barátságosabb formában tért vissza Fotó: BKK

A kerékpárt olyan egyszerű funkciókkal szerelték fel, mint a 3 fokozatú, markolattal működtethető agyváltó, a szintén markolattal megszólaltatható csengő, a kis kosár alján napelemmel, a kézzel zárható, mobilos applikációban nyitható okoslakat, amit a napelem működtet, és a mobiltelefontartó a kormányon. Eltávolították viszont róla a komputeres egységet és a hátsó kerék feletti vascsöveket is – a gumicserét, a komputert és vasat is számolva 3,1 kilóval lett könnyebb a szerkezet.

Egy új Bubi értéke nagyjából nettó 250 ezer forint, ami nem kevés, de szerencsére eddig is megbecsülték a Bubikat a bicajozók, hat év alatt mindössze egy darab repült a Dunába – jegyezte meg a telex.hu.

Az átadón elhangzottak szerint a régi bringák adományként találnak majd új gazdákra, a BKK ennek megszervezésében a Máltai Szeretetszolgálattal fog együttműködni.

Az új Bubikat alapos tesztelés után engedték forgalomba, a rendszer használatáról és a friss árszabásról itt írtunk korábban.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam