2022. augusztus 11., Tiborc, Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ingyenes tanfolyam indul Ausztriában kisiskolás biciklistáknak

Az Osztrák Klímavédelmi Minisztérium kezdeményezére a következő hónapokban 126 ezer kisiskolás vehet részt ingyenes biciklis tanfolyamon. A kétórás foglalkozás során a gyerekek elsajátíthatják, miként közlekedjenek a kerékpárral biztonságosan. Az első kurzusokat bécsi diákoknak tartották.

Az osztrák fővárosban mintegy 5000, Ausztria-szerte 126 ezer alsós vehet részt az Osztrák Klímavédelmi Minisztérium által finanszírozott biciklis tanfolyamokon. A „klimaaktiv mobil” névre keresztelt kezdeményezés célja, hogy az 1–4. osztályosok még ügyesebben, magabiztosabban tudjanak biciklizni – áll Bécs Város Külképviseleti Irodájának közleményében.

Bécsi iskolások a biciklis tanfolyamon Fotó: © PID/Christian Fürthner

A játékos foglalkozásokat a programra kiképzett kerékpároktatók tartják. Bécsben egyelőre két helyen – a Kaisermühlenben található biciklis ügyességi parkban és a Naschmarktnál külön erre a célra létrehozott gyakorlópályán – folyik az oktatás, ősztől viszont bővíteni akarják a helyszínkínálatot.

A többi tartományban egyelőre a koronavírus-helyzettől függ a program bevezetése.

Az ingyenes és játékos tanfolyamok arra is ösztönözhetik a gyerekeket, hogy bringázzanak az iskolába (a kép illusztráció) Fotó: H_m_n-b__ng képe a Pixabay-en

A biciklis tanfolyamokat az osztrák fővárosban a „Város és te” mobilitási érzékenyítő programba építették bele, ennek célja, hogy a gyerekeket arra ösztönözze, járjanak gyalog vagy biciklivel iskolába. A kurzusokat Bécsben a város és a Mobilitási Ügynökség szervezi, az osztályfőnökök online jelentkezhetnek tanulóikkal.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: Bécs Város Külképviseleti Irodája
Vissza
Hírfolyam