2022. augusztus 19., Huba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megkezdte a munkáját a közroller-felügyelő Bécsben

Bécs belvárosában az üzlettulajdonosok sokat panaszkodtak a bejáratok előtt keresztül-kasul parkoló, vagy éppen jobbra-balra dőlt rollerek miatt, ezért a Bécsi Gazdasági Kamara és a Lime közös közroller-felügyelőt állított szolgálatba – adta hírül Bécs Város Külképviseleti Irodája.

A „scooter sheriff” elviszi az útból a rosszul letett e-rollereket, és figyelmezteti a felhasználókat, ha szabálytalanságot követnek el – írja a közlemény.

Noha az osztrák főváros 2019 végén kilenc pontos csomagot dolgozott ki a közösségi e-rollerek okozta problémák enyhítésére, a Bécsi Gazdasági Kamaránál ezután is folyamatosan panaszkodtak a bécsi boltosok a rendetlenül szertehagyott mikromobilitási eszközökre.

A kamara 1. kerületi tagszervezete és a Lime ezért 2021. május végén közroller-felügyelőt állított szolgálatba Bécs belvárosában.

A szervezet célja, hogy megmutassa, „létezik olyan megoldás, amelyik mindegyik fél számára elfogadható”.

A bécsi közroller-felügyelő áthelyezi a szabálytalanul leállított e-rollereket Fotó: © Bécsi Gazdasági Kamara 1. kerületi tagszervezete/Florian Wieser

A „scooter sheriff” egyelőre két hónapos tesztidőszakra lett felbérelve, ez alatt a forgalmasabb napokon, azaz keddenként, péntekenként és szombatonként járőrözik majd. Két hónap után kiértékelik a projektet, és az eredmények függvényében döntenek a folytatásról.

Bécsben jelenleg hat közösségi
elektromosroller-szolgáltató működik, ezek egyenként maximum 1500 járműves flotta felett diszponálnak.

A Lime 2018 szeptemberében jelent meg az osztrák fővárosban, és jelenleg mintegy 1400 e-rollert és e-kerékpárt kezel. Piacra lépése óta kétmillió utat és több mint 3,5 millió kilométert tettek meg a turisták és a bécsiek a Lime elektromos kétkerekűivel.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: eurocommpr.at
Vissza
Hírfolyam