2021. augusztus 1., Boglárka
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A kerékpárok lesznek az új cégautók?

Az szja-törvény és a taotörvény friss módosításának köszönhetően nemcsak adómentes juttatásnak számít majd a kerékpár és az elektromos kerékpár, hanem ráadásul le is írhatják majd a cégek és vállalatok a bringák árát és fenntartásuk költségeit a társasági adóból – vette észre a hvg.hu.

A kormány úgy módosította az szja- és a taotörvényt, hogy könnyebben és olcsóbban juttathassák a cégek kerékpárhoz a dolgozóikat. Az új szabályok jövőre lépnek életbe.

A személyi jövedelemadóról szóló törvény új kiegészítése szerint a nem pénzben adott juttatások közül adómentes lesz „a kifizető által biztosított – kizárólag emberi erővel hajtott vagy legfeljebb 300 watt teljesítményű elektromos motorral segített – kerékpár magáncélú használata”.

Sipos Lars-Erik pénzügyi tanácsadó munkahelyére tart kerékpárjával a fővárosi Kálvin téren 2018-ban, a Bringázz a munkába! kampány idején Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A társasági adóról szóló törvény új módosítása szerint pedig a cégek a dolgozóik számára vásárolt kerékpárok vagy legfeljebb 300 wattos teljesítményű elektromos motorral segített kerékpárok árát, illetve fenntartási költségeit leírhatják a társasági adóból.

A hvg.hu szerint a módosítások életbelépése után a cégek szinte úgy kezelhetik kerékpárflottájukat, mint cégautóikat.

Neked ajánljuk
Cerdan-pedál: forradalmi bringás újítás egy francia mérnöktől? Imádják a fővárosban közlekedők az új Bubit Interneten rendelhető friss tanyasi tojás Olaszországi extrémek: úgy hullott az égből a jég, mint a kavics Az ausztrál bozóttüzek erősebben hűtötték a klímát, mint a koronavírussal járó leállás
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam