2021. október 15., Teréz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A kerékpárok lesznek az új cégautók?

Az szja-törvény és a taotörvény friss módosításának köszönhetően nemcsak adómentes juttatásnak számít majd a kerékpár és az elektromos kerékpár, hanem ráadásul le is írhatják majd a cégek és vállalatok a bringák árát és fenntartásuk költségeit a társasági adóból – vette észre a hvg.hu.

A kormány úgy módosította az szja- és a taotörvényt, hogy könnyebben és olcsóbban juttathassák a cégek kerékpárhoz a dolgozóikat. Az új szabályok jövőre lépnek életbe.

A személyi jövedelemadóról szóló törvény új kiegészítése szerint a nem pénzben adott juttatások közül adómentes lesz „a kifizető által biztosított – kizárólag emberi erővel hajtott vagy legfeljebb 300 watt teljesítményű elektromos motorral segített – kerékpár magáncélú használata”.

Sipos Lars-Erik pénzügyi tanácsadó munkahelyére tart kerékpárjával a fővárosi Kálvin téren 2018-ban, a Bringázz a munkába! kampány idején Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A társasági adóról szóló törvény új módosítása szerint pedig a cégek a dolgozóik számára vásárolt kerékpárok vagy legfeljebb 300 wattos teljesítményű elektromos motorral segített kerékpárok árát, illetve fenntartási költségeit leírhatják a társasági adóból.

A hvg.hu szerint a módosítások életbelépése után a cégek szinte úgy kezelhetik kerékpárflottájukat, mint cégautóikat.

Neked ajánljuk
Egykor szinte Velence, ma Budapest, méghozzá két keréken Annyian vennének biciklit, hogy új márkák is megjelentek a hazai piacon Szférák közti összefogás támogatja az innovatív fiatal vállalkozók fejlődését Ázsiában A videójátékok környezeti lábnyomán is faraghat a Microsoft Továbbra is problémát jelent a nitrátszennyezés Európában
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam