2021. október 23., Gyöngyi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Giro d'Italia győztese kerékpárt ajándékozott Ferenc pápának

Egan Bernal, aki maga is hívő katolikus, azt mondta, hogy az egyházfővel való találkozás többet jelent számára, mint a 2019-es Tour de France- vagy az idei Giro-győzelme – számolt be róla a telex.hu.

Meglátogatta Ferenc pápát, és egy értékes országúti kerékpárt is ajándékozott neki a friss Giro d'Italia-győztes kolumbiai kerékpáros, Egan Bernal – írja a Cycling Weekly cikke alapján a telex.hu.

Egan Bernal célba ér a Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny utolsó szakaszán 2021. május 30-án, és győz összetettben Fotó: MTI/AP/Luca Bruno

A koronavírus-fertőzésből frissen felépült Bernal barátnőjével, María Fernanda Gutierrezzel érkezett június 16-án, szerdán reggel a Vatikánba. Ott találkoztak a katolikus egyházfővel, akinek az argentin zászló színeire festett Pinarello kerékpár mellett egy rózsaszín trikót is ajándékoztak.

„Ez fontosabb, mint a Giro és a Tour megnyerése. Azt hiszem, sok élményben volt már részem életemben, de ez egyedülálló. Ez a legszebb élmény, amiben életemben részem volt” – idézi a hírportál a kerékpárversenyző Bernalt.

Ferenc pápa üdvözli a heti általános audienciáján megjelent hívőket a vatikáni Szent Damáz-udvarban 2021. május 19-én Fotó: MTI/EPA-ANSA/Fabio Frustaci

Bernal minden kolumbiai nevében beszélt, mikor ajándékait átadta Ferenc pápának. A kerékpáros ugyanis Ferenc áldását kérte hazájára, utalva ezzel a Kolumbiát sújtó koronavírus-járványra és a halálos áldozattokkal járó zavargásokra.

Neked ajánljuk
Szeged Magyarország Amszterdamja 50 új bringával bővült a MOL-Bubi Üdvözölte a fiatal klímaaktivisták elkötelezettségét Ferenc pápa A globális felmelegedés több vesebetegséghez vezethet Kapszulákból származó kávézacc táplálja a pannonhalmi levendulamezőket
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam