2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak

Egymás után dőlnek meg a kerékpáros forgalmi rekordok Budapesten. A 444.hu portál a Magyar Kerékpárosklub által közreadott adatok alapján számol be a legfrissebb fejleményekről, emellett a Kerékpárosklub által városi bringásoknak javasolt hasznos linkeket is közlik cikkükben.

A Magyar Kerékpárosklub a BKK forgalomszámlálói alapján adta közre a hírt, hogy egymás utáni napokon dőltek meg a rekordok Budapesten: június 16-án, szerdán újabb csúcsokat mértek a budai rakparton, a Hungária körúton és az Árpád hídon vezető bicikliutakon – kezdi cikkét a 444.hu.

Majd a Kerékpárosklub adatai alapján részletezi a konkrét mérések eredményeit a hírportál:

  • A budai rakparton június 8-án, kedden dőlt meg a legutóbbi rekord, amelyet június 16-án szerdán szárnyalt túl az itt bringázó 7660 ember.
  • Még idő sem volt elhíresztelni a június 15-i, keddi rekordot a Hungária körúton, a szerdai nap forgalma rögtön felül is múlta azt összesen 2219 bringással.
  • Az Árpád hídon június 16-án guruló 4008 kerékpárosnál csak akkor mértek többet, amikor ott ment el a 2018-as I bike Budapest bringás felvonulás.
Márciusi biciklisták a Bem rakparton Fotó: MTVA/Bizományosi/Róka László

„Kerékpárral könnyen és gyorsan elkerülheted a torlódásokat, parkolóhelyet sem kell keresned, és még a napi testmozgást is biztosíthatod” – idézi a 444.hu a kerékpáros szervezet üzenetét, hogy aztán közreadja azokat a hasznos linkeket is, amelyeken található információk segíthetnek felkészülni a városi biciklizést fontolgatóknak.

A linkek:

Neked ajánljuk
Bringaponttal és napelemparkkal is zöldül a KÖKI Biciklis rekordot hozott a 2022-es május Budapesten Már működnek a rollerparkolók, és frappáns nevük is lett Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam