2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hogyan vigyázzunk a balatoni nyaralás közben a biciklinkre?

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleményben hívja fel a biciklivel nyaralni indulók figyelmét: ha a Balatonnál töltenek pár napot kedves kétkerekű járművük társaságában, néhány alapvető szabályt érdemes betartaniuk, hogy elkerülhessék a kellemetlen meglepetéseket.

Sose hagyjuk őrizetlenül a nyaraló vagy egyéb ingatlan udvarán a kerékpárt, ha pedig köztéren parkolunk vele, akkor válasszunk jól megvilágított helyet – kezdi a hasznos tanácsok sorát a magyarnemzet.hu a rendőrség felhívása alapján.

Ha a bicaj nélkül hagyjuk el a nyaralót, nem elég az épületet és az udvart bezárni, a kerékpárt is lakatoljuk le az udvaron, méghozzá arra is ügyelve, hogy a hátsó kereket és a vázat egyszerre rögzítsük valamilyen stabil tárgyhoz. Ha közterületen hagyjuk a biciklit hosszabb időn át, az előzőek mellett arra is figyeljünk, hogy frekventált, világos, kamera által belátott parkolóhelyet válasszunk, és ne hagyjunk a kerékpáron semmilyen könnyen eltávolítható tartozékot, csengőt, lámpát, szerszámtartót vagy okoseszközt – részletezi tovább a tudnivalókat a napilap online kiadása.

Gyalogos és kerékpáros turisták nézik a Balaton vízén úszó sportvitorlásokat a tihanyi sétateraszról 2016-ban Fotó: MTVA/Bizományosi/Jászai Csaba

A Balatonhoz indulás előtt megéri regisztrálni a kerékpárt a rendőrség BikeSafe programjában, ez segíthet rajtunk, ha mégis lába kélt a biciklinknek.

Jó hír a tóparton bringázóknak, hogy már vannak olyan strandfenntartó önkormányzatok, amelyek a fürdő területén belül gondoskodnak a kerékpárok megőrzéséről – így már nem is tűnik olyan lehetetlen vállalkozásnak olykor csobbanni egyet tekerés közben, felfrissülés gyanánt.

Neked ajánljuk
Cerdan-pedál: forradalmi bringás újítás egy francia mérnöktől? Imádják a fővárosban közlekedők az új Bubit A fővárosnak nincs terve dugódíj bevezetésére Súlyos esőzések után áradás Közép-Kínában – Drámai fotókon a részletek Beválhat az emberi civilizáció végével kapcsolatos prognózis?
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam