2021. október 23., Gyöngyi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hogyan vigyázzunk a balatoni nyaralás közben a biciklinkre?

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleményben hívja fel a biciklivel nyaralni indulók figyelmét: ha a Balatonnál töltenek pár napot kedves kétkerekű járművük társaságában, néhány alapvető szabályt érdemes betartaniuk, hogy elkerülhessék a kellemetlen meglepetéseket.

Sose hagyjuk őrizetlenül a nyaraló vagy egyéb ingatlan udvarán a kerékpárt, ha pedig köztéren parkolunk vele, akkor válasszunk jól megvilágított helyet – kezdi a hasznos tanácsok sorát a magyarnemzet.hu a rendőrség felhívása alapján.

Ha a bicaj nélkül hagyjuk el a nyaralót, nem elég az épületet és az udvart bezárni, a kerékpárt is lakatoljuk le az udvaron, méghozzá arra is ügyelve, hogy a hátsó kereket és a vázat egyszerre rögzítsük valamilyen stabil tárgyhoz. Ha közterületen hagyjuk a biciklit hosszabb időn át, az előzőek mellett arra is figyeljünk, hogy frekventált, világos, kamera által belátott parkolóhelyet válasszunk, és ne hagyjunk a kerékpáron semmilyen könnyen eltávolítható tartozékot, csengőt, lámpát, szerszámtartót vagy okoseszközt – részletezi tovább a tudnivalókat a napilap online kiadása.

Gyalogos és kerékpáros turisták nézik a Balaton vízén úszó sportvitorlásokat a tihanyi sétateraszról 2016-ban Fotó: MTVA/Bizományosi/Jászai Csaba

A Balatonhoz indulás előtt megéri regisztrálni a kerékpárt a rendőrség BikeSafe programjában, ez segíthet rajtunk, ha mégis lába kélt a biciklinknek.

Jó hír a tóparton bringázóknak, hogy már vannak olyan strandfenntartó önkormányzatok, amelyek a fürdő területén belül gondoskodnak a kerékpárok megőrzéséről – így már nem is tűnik olyan lehetetlen vállalkozásnak olykor csobbanni egyet tekerés közben, felfrissülés gyanánt.

Neked ajánljuk
Egykor szinte Velence, ma Budapest, méghozzá két keréken Annyian vennének biciklit, hogy új márkák is megjelentek a hazai piacon A nagyvárosokban a dugók miatt a leggyorsabb közlekedési eszköz a bicikli A globális felmelegedés több vesebetegséghez vezethet Kapszulákból származó kávézacc táplálja a pannonhalmi levendulamezőket
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam