2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mesélj a Nagykörútról, tervezd meg a Nagykörutat!

A Fővárosi Önkormányzat még 2020 őszén indított átfogó tervezési folyamatot a Nagykörút megújítása érdekében, ez most fontos mérföldkőhöz érkezett: a lakosság megkérdezése, illetve szakmai és civil szervezetekkel tartott egyeztetések után közösségi ötletpályázat indul a körút újratervezésére.

A program célja a Nagykörút megkopott vonzerejének, kellemes és karakteres hangulatának helyreállítása – hangsúlyozza a turizmus.com cikke az önkormányzat közleménye alapján.

Milyen körút a cél?

A korábban készült online kérdőívet több mint 4200-an töltötték ki, véleményt nyilvánítva a körútról. Ennek eredményei, illetve a civil és szakmai szervezetekkel tartott workshopok tanulságai fontos kiindulási alapot jelentettek a jövőkép kialakításakor.

Eszerint a Nagykörút mindenki számára vonzó, élhető városi körút lesz több zöldfelülettel, tiszta és rendezett környezettel; pezsgő utcai élettel, minőségi bevásárlási, vendéglátási és kulturális lehetőségekkel; fenntartható közlekedéssel; reprezentatív arculattal.

Biciklisek a fővárosi Nagykörúton akkor ideiglenesen, de tesztjelleggel kialakított kerékpársávon 2020. május 23-án Fotó: MTI/Mónus Márton

Tervezd meg a Nagykörút jövőjét!

A Fővárosi Önkormányzat közösségi ötletpályázatra várja a szakemberek és az érdeklődő lakosság fejlesztési javaslatait a zöld, hangulatos és élhető Nagykörút kialakítására. A pályázat részletei itt olvashatók.

A szakmai zsűri által kiválasztott legjobb javaslatokat a pályázókkal egyeztetve beépítik a 2021 őszén elkészülő fejlesztési programba. A legjobbak pénzdíjban is részesülnek, összesen 700 000 forint értékben. Minden díjazott pályamű szerzőjét meghívják a közös tervezői workshopra.

Nekem a Nagykörút…

A Nagykörút megújításához az emlékekkel is foglalkozni kell – ezért a Budapest Brand történetíró pályázatot indít. A kiíró most vagy egykor a körúton lakó, ide vásárolni, dolgozni, kikapcsolódni járó budapestiek történeteire kíváncsi a turizmus.com cikke szerint.

200–2000 karakteres, a Nagykörúthoz kapcsolódó személyes történeteket várnak, a 10 legjobb pályamű szerzői Budapest Restart Card városkártyát kapnak ajándékba. A legjobb történetek megjelennek az enbudapestem.hu oldalon, és bekerülnek a karácsonyra készülő, a Nagykörút történetét bemutató képeskönyvbe.

További információk a projekt honlapján találhatók.

Neked ajánljuk
HajószezON: pénteken indul a körjárat a Dunán Minden, amit tudni akartál a metrófelújításról Két további buszjáraton szállíthatunk kerékpárokat Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: turizmus.com
Vissza
Hírfolyam