2021. december 3., Ferenc, Olívia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Aki Stockholmban jár, elviheti az új Toyota Mirai-t egy körre

A Kinto Share második generációs Toyota Mirai-okkal bővítette flottáját Stockholmban, a cél a hidrogénhajtás népszerűsítése, megszerettetése az emberekkel a svéd fővárosban. Az üzemanyagcellás autók egyszerűen lefoglalhatók a Kinto mobilapplikációjában, akárcsak bármelyik másik közautója a vállalatnak.

A Toyota mobilitási szolgáltatásait gondozó Kinto egy évvel ezelőtt mutatkozott be a svéd piacon, a Kinto Share mára közel ezer autóval áll ügyfelei rendelkezésére, a többek között Yaris Hybrid, RAV4 Plug-in Hybrid és Lexus UX 250h modellekből álló flottájában pedig most megjelentek a vadonatúj Mirai-ok. A vállalat célja a hidrogén-üzemanyagcellás technológia népszerűsítése – írja az autopro.hu.

A hidrogénhajtású megosztott autók a KTH Royal Institute of Technology campusánál frissen kialakított Kinto mobilitási ponton érhetők el Stockholmban, és teljesen hétköznapi módon kibérelhetők a Kinto Share telefonos applikációján keresztül.

Stockholmban a Mirai-ok teljesen hétköznapi módon kibérelhetők a Kinto Share telefonos applikációján keresztül Fotó: Toyota Europe Newsroom

A Toyota Europe közleménye szerint Svédország kissé lemaradt más európai országokhoz képest a hidrogén-üzemanyagcellás hajtáshoz szükséges infrastruktúra kiépítésében, különösen igaz ez a töltőhálózatra, ami korlátozza a hidrogénhajtású autók használatát az országban. A Kinto Share segítségével azonban most bárki elvihet egy Mirai-t, akár egy órára, akár három hónapra van rá szüksége.

Mivel tudjuk, hogy a Mirai-ok egy töltéssel képesek megtenni akár 1000 kilométert is, tulajdonképpen a ritkán elhelyezett töltők sem jelenthetnek igazán nagy akadályt a technológiával ismerkedni vágyóknak.

Az első Toyota Mirai 2014-től volt kapható Japánban, 2016-tól Európában. A kis darabszámban értékesített első modell után a második generációból már tízszer annyit szeretne eladni a Toyota – emlékeztet rá az autopro.hu szakportál. A Mirai az első nyilvános hidrogéntöltő állomás átadása óta már Magyarországon is megrendelhető év végi szállítással.

Neked ajánljuk
Az épületek emelésének nem szükségszerűen kell a természet rombolásával járnia Hozd (hideg)tető alá a környezettudatos otthonod! Az ételpazarlás megelőzése a körültekintő vásárlással kezdődik Süli János: atomenergia nélkül nincs klímavédelem 60 új elektromos busz érkezik jövőre 6 megyeszékhelyre a Zöld Busz Programban
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam