2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Meghitt, zöld és innovatív megoldást kínál Bécsben egy temetkezési vállalkozás

Bécsben egyre többeknek fontos, hogy méltón bánjanak a természettel. A bécsiek mindig is sajátosan viszonyultak a halálhoz. Június eleje óta egy temetkezési vállalkozás tehát urnaszállító kerékpárt is felkínál az utolsó út lebonyolításához. A szolgáltatás lehetőséget ad az igazán személyes búcsúra.

A Memoria temetkezési vállalkozás elektromos teherkerékpárral bővítette kínálatát – adta hírül Bécs Város Külképviseleti Irodája.

Az urnaszállításra alkalmas, elektromos rásegítéssel működtethető bicikli elejére rögzítik az urnát, így viszik az elhunytat az utolsó útjára. Aki szeretne, előtte elbiciklizhet szerettével annak kedvenc helyeire, így a hozzátartozók meghitt, természetközeli módon tölthetnek halottukkal még egy kis közös időt, és vehetnek igazán személyes búcsút egymástól és a várostól.

Az urnaszállító kerékpáros szolgáltatás a Wiener Ökostromfonds támogatásával valósult meg. A türkíz színű jármű nevét a bécsiek szavazhatták meg a cég honlapján, a szavazást a kis családi vállalkozás jótékonysági akcióval kötötte össze.

Urnaszállító elektromos teherkerékpár Fotó: © Memoria

A természetvédelemnek elkötelezett Memoria a hagyományos megoldások mellett banánlevélből, vad ananászból és bambuszból készült koporsókkal és urnákkal is szolgál. Alapanyagaik fenntartható gazdálkodásból származnak, vagy
biogazdaságok melléktermékeit hasznosítják.

Neked ajánljuk
Cerdan-pedál: forradalmi bringás újítás egy francia mérnöktől? Imádják a fővárosban közlekedők az új Bubit Utazók a fenntarthatóbb turizmusért Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát
Tovább a forrásra: eurocommpr.at
Vissza
Hírfolyam